Stiri din Romania

CASE DE EPOCA

Opinii si analize de VALENTIN MANDACHEUimitor, autoritatile Bucurestiului tocmai au restaurat una din bijuteriile arhitecturale ale orasului!
Uimitor! Autoritatile Bucurestiului, cuprinzand pe cei de la patrimoniu, pana la primar, cel decorat de Familia Regala pentru "bune practici urbane", si despre care pe nedrept lumea zice ca sunt corupti, ingnoranti si distrugatori activi ai patrimoniului orasului, tocmai au restaurat una din cladirile de epoca de marca ale capitalei: Casa Boteanu, remarcabilul edificiu in stil neoromanesc de faza timpurie, redat in moda Art Nouveau a anilor 1900s cand a fost proiectat de arh. Petre Antonescu.
https://www.youtube.com/watch?v=OvYpHBps3Qk


Barbara Deppert Lippitz si bratarile dacice

de Daniel Roxin"Sunteti singura tara din Europa care îsi are scrisa istoria în propriul ei aur!!!" (Barbara Deppert Lippitz, cel mai mare expert în aur din Europa).
Piticii culturii românesti de genul unui Boia sau Patapievieci, primul remarcându-se prin faptul ca îi considera pe români un popor insignifiant în istoria si cultura europeana, fara drepturi istorice în Transilvania, iar al doilea fiind celebru prin emanatii pseudointelectuale de genul "Românii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cât o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu…" sau "Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii"…, asadar, piticii culturii românesti vor avea înca o ocazie sa le stea vorbele în gât, cu tot cu continutul lor filozofic, ca urmare a declaratiilor fabuloase facute de un reputat om de stiinta german, doamna Barbara Deppert Lippitz, arheolog, probabil cel mai mare expert în aur din Europa.
Fiind prezenta în România pentru analiza bratarilor dacice din aur, a caror autenticitate este dincolo de orice discutie, Barbara Deppert Lippitz ne spune: "Sunt unul dintre specialistii cei mai cunoscuti, nu numai în Europa, ci în toata lumea, si spun adevarul. Civilizatia dacica este magnifica, iar eu sunt mândra ca ma lupt pentru daci, aici, în tara dumneavoastra. "

Ce ironie! Sa vina un strain sa lupte pentru daci în timp ce autoritatile stiintifice românesti îi îngroapa, lasând în paragina cetatile dacilor, eliminându-i din manuale…

Într-un intrerviu acordat revistei Formula As, arheologul german ne mai spune si alte lucruri extraordinare. Iata câteva extrase semnificative din acest interviu:

"Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastra si numai cine nu vrea nu o priveste la adevarata ei valoare. Dupa parerea mea, sunteti singura tara din Europa care are istoria scrisa in propriul ei aur. Si asta este un lucru rar si exceptional, de care puteti sa fiti mandri. Probabil ca numai in America de sud, la Bogota, in celebrul muzeu al aurului, putem vedea expus aurul indienilor, dar aceasta reprezinta doar o parte a istoriei lor si nu o intreaga istorie gravata in aur, asa cum aveti voi. Nici la Luvru, nici la British Museum si nici in muzeele din Statele Unite nu gasim ce exista in muzeul dumneavoastra de istorie. (este vorba de Muzeul Na?ional de Istorie din Bucuresti - n.m.) Sigur, au multe exponate de aur si aceste muzee, dar ele apartin altor culturi decat ale tarilor respective. Este regretabil ca voi, romanii, nu ati profitat de aceasta istorie scrisa in aur, asa cum ati fi meritat. Si cand spun "ati fi meritat", ma gandesc la ceea ce istoria voastra a insemnat pentru Europa, la forta pe care aurul vostru a avut-o in construirea unei civilizatii demne de marile civilizatii ale lumii. Aici, la voi, nu gasim aur cumparat sau obtinut prin cuceriri, ca in celelalte muzee ale lumii. Aici vorbim, in exclusivitate, de aur autohton."

"Voi, poporul roman, puteti sa va mandriti cu originea voastra si sa va considerati cel putin egalii celorlalte popoare care au radacini in batrana Europa"

Sursa citate: http://www.formula-as.ro/2007/770/mica-enciclopedie-as-27/barbara-deppert-lippitz-8004

Oare nu le este rusine tuturor celor care au scuipat pe istoria si cultura geto-dacilor si a poporului român în ansambulu sau? Oare nu se simt vinovati pentru manipulaarile la care sunt parte, pentru complicitatea la mentinerea falsului istoric? Câti straini ar trebui sa mai vina si sa declare public ca nu ne cunoastem istoria adevarata si sa sesizam ca principalii dusmani sunt chiar în interior?!…

 Sa strângem rândurile si sa ne redescoperim istoria. Asa va afla si Europa unde îi sunt o parte din radacini!

Va recomand sa vizionati filmul FABULOASA ISTORIE STRAVECHE DIN CARPATI, un film documentar pe care l-am realizat în colaborare cu istorici si arheologi importanti din România. Veti afla lucruri uimitoare! Vizionare cu folos!

https://www.youtube.com/watch?v=V0dFZIkqtTE


Constantin BrancoveanuÎn sfârsit, se odihneste-n pace!
Dupa 300 de ani, ramasitele Domnitorului Martir Constantin Brâncoveanu au ajuns la Manastirea Hurezi.
Moastele Sfântului Martir Constantin Brâncoveanu au fost aduse la Manastirea Hurezi din judetul Vâlcea, ctitorie a acestuia, dupa 300 de ani de la moartea domnitorului, de o delegatie clericala condusa de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, informeaza agerpres.ro

Ramasitele pamântesti ale Domnitorului Constantin Brâncoveanu au fost primite la Manastirea Hurezi cu onoruri militare, cu sute de preoti si mii de enoriasi din judetul Vâlcea, urmând ca o parte din acestea sa ramâna definitiv la Manastirea Hurezi, locul în care domnitorul si-a dorit sa fie înmormântat.
Racla cu moastele Domnitorului va fi expusa lânga Manastirea Hurezi pentru mai multe luni.
În urma cu o saptamâna, tot la Manastirea Hurezi, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a donat din partea bancii o replica a sabiei domnului Constantin Brâncoveanu.
Manastirea Hurezi a fost ctitorita de Constantin Brâncoveanu. Face parte din patrimoniul UNESCO si a fost locul în care Constantin Brâncoveanu, decapitat de turci în 1714 împreuna cu fiii si ginerele sau, si-a dorit prin testamentul sau sa fie înmormântat.


Dumbrava minunata de la Iasi. Gradina Botanica din Iasi este cea mai veche din RomâniaLa Iasi se afla una dintre cele mai frumoase si mai mari gradini botanice din tara. Situata pe renumitul deal al Copoului, este un loc recomandat nu doar vizitatorillor, ci si celor celor care sunt fascinati de plante si, mai ales, de flori atât de diverse, cum rareori vedeti într-un singur loc.

Gradina Botanica din Iasi este cea mai veche din România. În secolul al XIX-lea a fost pusa piatra de temelie, dar abia la începutul anilor 1900 a ajuns în forma pe care o admiram noi azi.
"Prima gradina botanica înfiintata în Principatele Române, în anul 1856, din initiativa lui Anastasie Fatu. Gradina Botanica a fost inima verde a orasului nostru. Un centru universitar prin excelenta, dorinta patronului spiritual a fost aceea ca tinerii curiosi sa cunoasca mai bine plantele," a explicat directorul Gradinii Botanice din Iasi.
Situata chiar la capatul Copoului, Gradina Botanica din Iasi îsi lasa impresia ca nu îi dai de capat. Se întinde pe o suprafata de peste 80 de ha, în care se afla zeci de mii de specii de plante.
Acest monument al naturii este locul potrivit pentru cine-si doreste câteva clipe de relaxare, în inima naturii, departe de stresul cotidian al orasului. Pentru copii si elevi este si un loc nemaipomenit pentru a învata, pe viu, stiintele naturii. Complexul de sere al Gradinei Botanice din Iasi adaposteste plante exotice extrem de rare.
"Gradina botanica din Iasi este locul unde se întâlnesc plante de pe toate continentele. Sunt, pe de o parte, speciile de plante din zonele tropicale si subtropicale care sunt adapostite în complexul de sere si care constituie colectii valoaroase," a mai spus directorul Gradinii Botanice din Iasi.
Gradina Botanica poate fi vizitata si de nevazatori. Si asta pentru ca exista o sectiune care contine etichete cu explicatii în alfabetul Braille.
Catalin Tanase, directorul Gradinii Botanice din Iasi: "Ne-am gândit la o categorie de personae care sunt prezente în Gradina Botanica, ar dori sa recunoasca sau sa cunoasca aspecte legate de speciile de plante de aici cu ajutorul simturilor si al mirosului. Motiv pentru care, în functie de sezon, sunt prezentate specii de plante care se pot recunoaste dupa mirosul pe care îl produc."
"Anul acesta, urmând sa se desfasoare cea de-a 38-a editie. Este vorba de un eveniment longeviv, este un eveniment care arata continuitatea. Aceasta expozitie este completata cu esantioane de fructe, seminte, o colectie de varza decorativa, ardei decorativ, bostani, dovlecei de diverse dimensiuni, forme, culori," a mai spus Catalin Tanase.
Pretul unui bilet de intrare este de 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru grupurile de turisti. Însa, pentru iubitorii florilor, sunt disponibile si abonamente lunare, de 50 de lei de persoana, iar gradina este deschisa pâna la ora 18:00. Miercuri si joi serele sunt închise.

1 comments:

Optimizare Seo spunea...

O intreaga istorie....

Trimiteți un comentariu