Romanii in lume

Filmul românesc "Aferim" a luat Ursul de argint pentru regie la BerlinRadu Jude a primit Ursul de Argint pentru cea mai buna regie, pentru lungmetrajul "Aferim!", la cea de-a 65-a editie a galei Festivalului de Film de la Berlin (5 - 15 februarie 2015), care a avut loc, la Berlinale Palast, potrivit imaginilor difuzate pe site-ul oficial al evenimentului.
Regizorul Radu Jude a urcat pe scena de la Berlinale Palast si a declarat ca, daca stia ca va câstiga un asemenea premiu important, "ar fi fost mai serios când a filmat" lungmetrajul "Aferim!".
De asemenea, regizorul român le-a multumit celor din echipa filmului, mentionând ca, de fapt, premiul le apartine lor.
Totodata, Radu Jude a spus ca spera ca obtinerea acestui premiu sa reprezinte un mesaj pentru institutiile din România, acela ca este important sa sprijine cinematografia mai mult.
"Aferim!" este un un film istoric a carui actiune are loc in Tara Romaneasca la inceputul secolului XIX. Un zapciu, interpretat de actorul Teodor Corban, insotit de fiul sau (Mihai Comanoiu), cauta un rob tigan fugar (Cuzin Toma).
Pelicula lui Radu Jude a impresionat prin subiect, scenariu, dar si prin faptul ca a fost filmata alb-negru. De altfel, aceasta a fost primita cu aplauze la proiectia oficiala de la Berlinala.
In plus, criticii au laudat-o, articole elogioase la adresa filmului aparand in mai multe publicatii straine. Reuters a scris despre aceasta ca arata o lume cruda, care inca nu s-a schimbat total, subiectul filmului fiind vanatoarea de sclavi tigani din secolul XIX, inainte ca sclavia sa fie abolita in Romania.
Reuters: "Aferim!" vorbeste despre drama umana, intr-o societate rece si nepasatoare, adaugand ca Romania ca este o "uzina" de filme cu greutate despre perioada post-comunista.
La sectiunea regie au fost acordate doua premii. Cel de-al doilea Urs de Argint a fost castigat de Malgorzata Szumowska cu filmul "Body".
Premiul Ursul de Aur a mers catre Jafar Panahi, pentru filmul "Taxi", informeaza Deadline.


Photography Awards 2015.

Auras Mihaiu din orasul Nehoiu, judetul Buzau, a câstigat premiul Romania National Award, în cadrul editiei din acest an a concursului Sony World Photography Awards 2015.
Fotografia „Alesul oilor" a fost desemnata cea mai buna imagine înscrisa de un fotograf român la cea mai mare competitie foto din lume, Sony World Photography Awards 2015, si a fost aleasa dintre toate fotografiile înscrise la oricare dintre cele 10 categorii Open ale concursului.


Foto: Auras Mihaiu

„Îi felicit pe Ionut Hreniuc, Luiza Elena Boldeanu si Tina Genovia Obreja pentru fotografiile lor! Si sa nu uitam de Cosmin Bumbut si Daniel Necula, care sunt finalisti în competitie. Înca o data, Buzaul este apreciat peste hotare si eu nu ma opresc din a-l promova cum stiu mai bine", a fost mesajul lui Auras pe o retea de socializare, în care le multumeste prietenilor pentru felicitari.
Finalistii Romania National Award sunt Ionut Hrenciuc (locul al doilea) si Luiza Elena Boldeanu si Tina Genovia Obreja (ambele pe locul al treilea).
Auras a primit din partea organizatorilor o camera Sony a7,  iar fotografia realizata de el va fi expusa la vernisajul Sony World Photography Awards 2015 ce va avea loc la Somerset House, Londra, în perioada 24 aprilie – 10 mai.
Auras a surprins unul dintre cele mai importante momente de la stâna, atunci când proprietarii îsi aleg oile pe care le-au adus primavara ciobanilor ca sa aiba grija de ele si se pregatesc sa le ia acasa pentru iernat. Cu ocazia acestui moment, ciobanii le mai dau pe lânga oi si cantitatea de brânza pe care au promis-o la începutul contractului încheiat primavara.

Programul National Awards îsi propune sa premieze cea mai reusita fotografie înscrisa în concurs individual pentru fiecare tara în care se organizeaza Sony World Photography Awards, din Argentina si pâna în Australia. Participarea este deschisa tuturor fotografiilor, indiferent de nivelul de experienta.

Anul trecut, un alt român a reusit sa câstige premiul I, la categoria Open Low Light, cu fotografia „First Snow", în care arata un instantaneu din Bucuresti, pe un peron al unei linii de tramvai.


Alecsandra Dragoi câstigatoarea concursului de fotografie National Geographic Traveller

Românca Alecsandra Raluca Dragoi a câstigat competitia Travel Photography Competition 2015, concurs de fotografie organizat de revista National Geographic Traveller din Marea Britanie, cu o imagine realizata în Comanesti, judetul Bacau, ce surprinde traditiile de Anul Nou.

de Petre IvanFotografia câstigatoare, care prezinta un adolescent îmbracat într-o blana de urs si care este surprins în momentul în care îsi descopera capul, uitându-se direct în obiectivul foto, cu o privire patrunzatoare, participant la un obicei de Anul Nou, a fost finalista categoriei "People" (Oameni, n.r.) din concurs.

Imaginea câstigatoare si toate pozele care au ajuns în finala concursului vor aparea într-o expozitie dedicata competitiei la galeria londoneza Theprintspace.

De asemenea, imaginile care au ajuns în finala concursului vor putea fi cumparate, în premiera, gratie unei colaborari dintre organizatorii competitiei si spatiul expozitional.

Participantii se îmbraca în blanuri de urs care au fost pastrate timp de sute de ani, nu provin de la ursi care au fost ucisi în timpul acestui ritual si nici special pentru acest obicei. Ursul este un simbol al României, iar când am descoperit aceasta traditie am fost fascinata – Alecsandra Raluca Dragoi, câstigatoarea concursului Travel Photography Competition 2015

"Aceasta a fost una dintre imaginile noastre favorite imediat ce a fost înscrisa în concurs. Este o poveste captivanta care se desfasoara în aceasta imagine si care îl face pe privitor sa vrea sa stie mai mult. La National Geographic Traveller, ne mândrim cu faptul ca prezentam lumea din jurul nostru, de la subiecte atragatoare si convingatoare, la controverse, iar Alecsandra a facut exact acest lucru", a declarat Chris Hudson, Art Editor la National Geographic Traveller.

Foto: – Alecsandra Raluca Dragoi, National Geographic Traveller – alecsandraralucadragoi.com
Cititi în Ziarul Metropolis > http://www.ziarulmetropolis.ro/alecsandra-dragoi-castigatoarea-concursului-de-fotografie-national-geographic-traveller/


Un român care foloseste o metoda originala de predare a fost ales profesorul anului în OlandaUn român a fost ales profesorul anului în Olanda de un juriu format din studenti si specialisti în educatie, informeaza B1 TV. Alexandru Iosup, i-a impresionat pe olandezi prin metoda sa originala de predare. Acesta foloseste jocurile în tipul cursurilor, pentru a le explica studentilor sai notiuni complexe de inginerie si informatica. Alexandru Iosub este la Universitatea Tehnica din Delft, unde în urma cu 6 ani si-a luat titlul de doctor în informatica.
Are 34 de ani si este din Bucuresti, unde a urmat Universitatea Politehnica. În Olanda, a fost desemnat profesorul anului, premiu pe care l-a primit de la ministrul Educatiei. Si asta dupa ce anul trecut fost ales cel mai bun profesor de la Universitatea Tehnica din Delft, institutie de învatamânt superior care l-a adoptat în urma cu 10 ani.
Alexandru Iosup îsi atrage studentii de la Facultatea de Inginerie, Matematica si Informatica printr-o metoda inovativa de predare. Alexandru foloseste în timpul cursurilor tehnici folosite în mod normal pentru dezvoltarea jocurilor sociale online. Tocmai de aceea, studentii sunt motivati sa învete si sa exceleze în studiile pe care le urmeaza.
"O buna educatie presupune inovatie. Lumea are nevoie de absolventi gata de lucru chiar acum. Dar educatia din prezent nu îi motiveaza sufiecient pe studenti. "Gamification" poate schimba asta. Folosind elemente de joc în domenii care nu includ asta, precum educatia, toti studentii pot fi motivati.", spune profesorul.
Alexandru spune ca nu a plecat din tara pentru bani. În profesia lui se câstiga bine oriunde, însa în România se lovise de coruptia endemica, de o societate în ale carei valori nu se mai regasea. Totusi, nu exlude ca într-o zi sa se întoarca în tara.


Cea mai puternica românca din lume. Are pe mâna miliarde de euro si gestioneaza afaceri pe trei continente cu zeci de mii de angajati

de Razvan MuresanAfaceri de câteva miliarde de euro stau în mâinile Angelei Cretu, numita tot în 2011 director general al filialei Avon din Rusia, în cadrul celei unei ample reorganizari a conducerii companiei americane cu activitati în vânzarile directe de produse cosmetice. În februarie 2015, Angelei Cretu i s-au extins atributiile, fiind numita si director general pentru Turcia, dar si vicepresedinte în Africa si Orientul Mijlociu, devenind una dintre cele mai bine platite românce din istorie si cea mai bine pozitionata românca expatriata la momentul actual.
Ea a lucreaza pentru Avon din 1999 si în câtiva ani a preluat conducerea operatiunilor de pe piata din România, functie pe care a ocupat-o patru ani si jumatate. În ultima parte a mandatului de conducere a Avon România se ocupa si de coordonarea pe plan regional (zece tari) a operatiunilor companiei. Absolventa a Facultatii de Cibernetica, Statistica si Informatica Economica din cadrul ASE, Cretu a urmat si cursurile unui program de educatie manageriala în cadrul London School of Economics.

1 comments:

Promovare Seo spunea...

Foarte interesant articolul. Felicitari

Trimiteți un comentariu