Romanii in lume

Adriana Istrate a devenit prima românca învingatoare într-un ultramaratonRomânca este singura participanta la ultramaratonul de 100 de kilometri care a reusit sa termine cursa în mai putin de 24 de ore. Adriana Istrate terminat cursa din Antarctica cu un timp de 23:49:50.
„Am trait cea mai frumoasa experienta la Antarctic Ice Marathon. Acum sunt la Punta Arenas unde voi începe recuperarea. Am foarte multe lucruri sa va povestesc, am trait momente incredibile pe care nu le voi uita niciodata. Abia astept sa vi le împartasesc pe larg" a scris atleta pe pagina personala de Facebook, la scurt timp dupa încheierea cursei.
Adriana Istrate, consultant bancar de meserie, spune ca s-a apucat de alergat pentru ca vrea sa fie un exemplu pentru ceilalti. "Cel mai mare vis al meu este sa devin un om mai bun, un exemplu demn de urmat, deoarece sunt constienta ca schimbarea pe care o dorim în jurul nostru trebuie sa vina, în primul rând, din noi însine. Numai asa vom trai într-o altfel de lume. Primul pas major în îndeplinirea acestui vis este sa particip la maratonul din Antarctica (primul din cele 14, pe toate cele 7 continente) pentru a putea sa donez toti banii îngrijirii copiilor bolnavi de cancer", scria Adriana pe blogul personal în luna mai a acestui an. Acum românca se pregateste pentru urmatoarea cursa, Europa Eco-Trail de Paris ce va avea loc în martie.


Al doilea astronaut român va ajunge în spatiu în 2018

Dumitru Prunariu scria istorie în anul 1981, fiind primul român care a ajuns în spatiul cosmic. Ministrul Cercetarii, Mihnea Costoiu, a anuntat ca al doilea român va ajunge în spatiu în 2018.
Potrivit acestuia, se mai negociaza ultimele detalii între cele 16 state care detin statia orbitala internationala, scrie stiripesurse.ro.
România va suporta doar costurile de antrenare a cosmonautului. Pregatirea primara pentru misiune se va face în România, dupa care fazele superioare se vor desfasura în afara tarii.
Ministerul Educatiei si Cercetarii se va ocupa de demersurile necesare îndeplinirii misiunii.


Ceremonie speciala la Shanghai pentru comemorarea unui doctor roman
 
O ceremonie speciala a avut loc, vineri, la Shanghai, pentru a comemora 110 ani de la nasterea doctorului Bucur Clejan, care s-a remarcat in China in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
"Bucur Clejan este un simbol al prieteniei dintre Romania si China si trebuie amintit pentru totdeauna", a declarat consulul roman la Shanghai, Florin Marius Tacu, arata English East Day.

Ingerii Rosii: Eroii romani ai Chinei - Documentar
Bucur Clejan a ajuns in China in 1939, ca voluntar. Dupa ce a murit prima sa sotie, doctorul s-a casatorit cu o asistenta medicala din zona, Zhao Jingpu. La intoarcerea in Romania, Zhao a ajutat la editarea primei reviste in limba chineza din Romania.
Doctorul a murit in 1975.


Tarzan si Alba ca Zapada danseaza la Disneyland pe muzica românului Vasile SirliPovestile Tarzan, Alba ca Zapada, Mulan sau Frumoasa si Bestia sunt aduse la viata pe scena din Disneyland Paris pe muzica timisoreanului Vasile Sirli. De mai bine de 20 de ani e directorul muzical al celebrului parc de distractii din Paris si s-a ocupat de toate show-urile în care apar cele mai celebre personaje Disney.
„Stiam filmele Disney, iar despre parcurile de distractii nu stiam absolut nimic si atunci am fost trimis în Florida unde am fost impresioant de ce am vazut", a declarat Vasile Sirli, potrivit digi24.ro.
A lucrat si cu celebrul Phil Collins. „Producatorii au dorit sa faca un spectacol pe viu care sa fie un rezumat al filmului în 25-30 de minute, cu acrobatii, cu personaje, cu tot ce înseamna povestea lui Tarzan. Si pentru prima oara în istoria Disney-ului am primit benzile originale Phil Collins a venit în repetate rânduri sa vada spectacolul si chiar mi-a cerut copii dupa aceasta versiune ca sa o arate pe Broadway, când s-a facut versiunea Broadway", a mai povestit Vasile Sirli.

0 comments:

Trimiteți un comentariu