Personalitati decorate de Regele Mihai

Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu, printre personalitatile decorate de Regele Mihai
de Petre Ivani

La ceremonia organizata în Holul de Onoare al Castelului Peles, cu ocazia celei de-a 93-a aniversari a Regelui Mihai I (pe 25 octombrie), principesa mostenitoare Margareta a decorat în numele tatalui sau 14 personalitati, dar si o serie de institutii.
Printre personalitatile care au fost decorate s-au aflat actritele Draga Olteanu Matei si Tamara Buciuceanu si Stelian Tanase, presedintele-director general al Televiziunii Române, care au primit Ordinul Coroana României în grad de Ofiter, si interpretele de muzica populara Sofia Vicoveanca si Maria Ciobanu, carora le-au fost înmânate însemnele Ordinului Coroana României în grad de Cavaler.

Regele Mihai a împlinit 93 de ani pe 25 octombrie

Ceremonia de la Castelul Peles face parte dintr-o serie mai larga de evenimente organizate de Casa Regala cu ocazia aniversarii Regelui Mihai, dar manifestarile s-au desfasurat în absenta acestuia.
Chiar în ziua în care Regele Mihai va împlini vârsta de 93 de ani, la Ateneul Român a avut loc un concert de gala care a fost sustinut de Alexandra Dariescu, prima pianista româna care a urcat pe scena Royal Albert Hall.
Alaturi de Alexandra Dariescu, pe scena Ateneului Român, a urcat, Orchestra Fundatiei Principesa Margareta a României, sub bagheta maestrului Tiberiu Soare. Acest concert, ajuns la a saptea editie, a fost unul caritabil, iar fondurile obtinute în urma evenimentului au fost folosite pentru sprijinirea tinerilor artisti beneficiari ai programelor fundatiei.
Cu aceasta ocazie, în foaierul Ateneului Român, au fost organizate standuri de carte regala care au cuprins titluri precum "Anul Regelui", "Masinile Regelui", "Muzica Regelui", "Jubileul Regelui" si "Lumea Regelui" aparute, în decursul anilor, la Curtea Veche Publishing si la Editura Polirom.
La concert au luat parte principesa Margareta, principele Radu si principele Nicolae.


0 comments:

Trimiteți un comentariu