Klaus Iohannis, primul presedinte din minoritate etnica a Romaniei

de Alexandru Vlad Lungu


Motto: România, draga mea: N-am iesit în strada ca sa te luam înapoi. Noi am stat precum nebunii în ploaie si frig ca sa ne iei tu înapoi (Alina Matis)

In istoria recenta a Romaniei, romanii a avut doua vise: in primul, i-au asteptat pe americani, care au reusit sa vina dupa 50 de ani; al doilea vis a fost ca Romania sa fie condusa de un neamt. Pe 16 noiembrie 2014, visul a 54,43% din electorat s-a implinit. Klaus Iohannis, presedinte!
Echipa lui Victor Ponta a incercat totul pentru a pune bete in roate, pentru a frauda alegerile. Nu numai in timpul campaniei, ba chiar si in ziua votului:  proasta organizare a votului in Diaspora, minciuni, dezinformari, manipulare, pomeni si turism electoral etc. Rezultatul: Ponta - 45,56% si cateva miliarde de lei gaura in buget, ce vor fi suportate de contribuabili!
"Ambasada României în Italia a propus organizarea a 22 de sectii în aceasta tara, fiind aprobate doar 12", sustine ambasadorul la Roma, Dana Constantinescu.
La fel s-a intamplat si la celelalte ambasade si consulate in care a fost deschisa o sectie de vot. Mai mult de aceasta, au fost ciocniri intre politia locala si alegatorii romani care nu au reusit sa voteze din cauza inchiderii urnelor si a neprelungirii programului de votare.
"Victoria lui Iohannis s-a obtinut datorita a doua mari "partide" neinregistrate la vreun tribunal, dar puternice: Partidul Diaspora si Partidul Facebook!" (Catalin Constantin Costache).
Parte din alegatorii lui Iohannis au votat pentru schimbare, pentru "lucrul bine facut" - lozinca sa, ceilalti l-au votat pentru ca nu-l doreau presedinte pe Ponta.
Total opus lui Traian Basescu, care avea o figura joviala, mereu pus pe glume si actionand ca presedinte-jucator, Klaus Iohannis pare o statuie care nu transmite nimic.
Din pacate, la nici o luna de la preluarea scaunului de la Cotroceni, se observa o usoara derapare spre PSD-ul lui Victor Ponta, pare o refacere lenta a USL-ului.
Sa ne amintim ce au adus sefii de stat nemti Romaniei.
Carol I - neamt prin nastere, roman prin adoptie. A infaptuit Independenta Romaniei, a instaurat monarhia, a pus bazele Romaniei moderne.
Ferdinand Intregitorul, sub domnia sa s-a infaptuit Romania Mare.
Carol al II-lea este supranumit Voievodul Culturii.
Mihai I al Romaniei a scurtat al doilea Razboi mondial cu 6 luni.
Acum, dupa alegerile presidentiale, Klaus Iohannis este asteptat, cu multe sperante, sa repuna Romania pe un nou fagas. Fagasul lucrului bine facut ori cel al PSD-ului?... Vom vedea...

3 comments:

Anonim spunea...

f bun articolul ! felicitari , d-nule Lungu !

Anonim spunea...

Bine făcut: 'Carol I - neamt prin nastere, roman prin adoptie. A infaptuit Independenta Romaniei, a instaurat monarhia, a pus bazele Romaniei moderne.
Ferdinand Intregitorul, sub domnia sa s-a infaptuit Romania Mare.
Carol al II-lea este supranumit Voievodul Culturii.
Mihai I al Romaniei a scurtat al doilea Razboi mondial cu 6 luni.
Acum, dupa alegerile presidentiale, Klaus Iohannis este asteptat, cu multe sperante, sa repuna Romania pe un nou fagas. Fagasul lucrului bine facut ori cel al PSD-ului?... Vom vedea..."'

Servicii SEO spunea...

Foarte interesant articolul.....

Trimiteți un comentariu