Eveniment la CotroceniÎn ultimele clipe petrecute la Palatul Cotroceni, Traian Basescu a facut un gest emotionant. In fata garzii de onoare, care i-a prezentat onorul, Traian Basescu s-a indepartat de sotia sa, Maria Basescu, si s-a dus sa sarute steagul României. Ulterior, Basescu a iesit din Palatul Cotroceni, a facut cu mana jurnalistilor si celor care-l asteptau in strada si a plecat. Fostul presedinte al României, Traian Basescu, a mers, duminica, imediat dupa ce parasit Palatul Cotroceni, la sediul trustului de presa Ringier, care detine Evenimentul Zilei si Libertatea. Traian Basescu a semnat cateva sute de autografe, a facut poze cu jurnalistii si s-a amuzat in dese randuri. El a fost escortat pe toata durata vizitei de catre directorul EVZ, Dan Andronic.
"Am plecat foarte linistit de la Cotroceni, impacat, cu sentimentul ca poate puteam sa fac mai bine, dar or sa spuna altii ce puteam sa fac mai bine", a spus acesta. Intrebat daca are emotii cu privire la ce i se poate intampla ca nu mai este Presedinte, el a replicat pe un ton mai serios: "Nu prea am sentimentul asta de teama".
Un moment spumos s-a petrecut atunci cand Traian Basescu a mers in redactia de la Libertatea. Angajatii au spus ca i-au pregatit un cadou, moment in care Basescu a replicat: "Sa nu-mi spuneti ca-mi dati fata de la pagina 5!". In amuzamentul tuturor, lui Basescu i s-a spus ca nu poate sa fie vorba de asa ceva, la care fostul sef al statului a glumit iar: "A, nu lucreaza duminica?"
*****
Klaus Iohannis a devenit Presedintele României dupa ce a depus juramântul în fata Parlamentului. Ulterior, la Palatul Cotroceni, el  preluat functia de sef al statului de la Traian Basescu în cadrul unei ceremonii specifice. Familia lui Klaus Iohannis si cativa apropiati au asistat la ceremonie in sala de plen.

0 comments:

Trimiteți un comentariu