Actrita Carmen Tanase si MonarhiaFamilia Regala si Majestatea Sa sunt punctul meu de echilibru în societatea asa ciudata, în tara asta care devine din ce în ce mai… cu multe semne de întrebare. Tin foarte mult la demnitatea mea. Majestatea Sa si Familia Regala mi-au oferit speranta ca demnitatea mea nu este pierduta.

[...] Sunt o sustinatoare a monarhiei. Cred ca e unica sansa sa mai iesim putin la lumina."

„În 1947 n-a picat sub amenintarea tancurilor sovietice doar monarhia, ci si calitatea sub presiunea cantitatii revoltate. De atunci, în România ducem o viata pur cantitativa.
Maiestatea Sa Regina Elisabeta îi chema pe oamenii de calitate ai tarii, printre ei si Mihai Eminescu. «Domnule Eminescu, cum scrieti versurile», l-a întrebat poeta Carmen Sylva, adica cea care era, de fapt, Regina Elisabeta. «Majestate, eu scriu versurile asa cum cade frunza din copac.» Si astfel, numai în fata regalitatii spovedania lui ne-a fulgerat".
Actul rusinos din 1947 a avut loc ilegal, fara niciun referendum sau chestionare a poporului, fara acceptul Parlamentului caci parlamentarii se aflau în vacanta dinainte de Craciun. A fost un act barbar impus de cizma sovietica împotriva regelui Mihai I si a neamului sau. Regele Mihai I, singurul conducator de stat din al II-lea razboi mondial aflat în viata, domina Europa la sfârsitul celui mai cumplit secol al mileniului. În ciuda tuturor prabusirilor si a mutilarilor istoriei, regele Mihai a ramas demn deasupra dezastrelor mondiale. Statura lui domina cu calm peste o lume care l-a abandonat pe Dumnezeu. Nu exista astazi un martor mai autoritar pentru trecut si o nadejde mai sigura pentru viitor. Numai prin El, Treimea integritatii nationale - Putere, Biserica, Scoala - ar putea fi asezata iarasi pe locul sau firesc (…)"

0 comments:

Trimiteți un comentariu