10 Mai

O urare pentru o Românie nationala, reîntregita, demna si europeana: Traiasca Regele!


În aceasta zi de sarbatoare, 10 mai - Ziua Nationala a Regatului României, ne reafirmam loialitatea fata de Majestatea Sa Regele Mihai I al României si ne exprimam nadejdea ca într-un viitor apropiat, prin mila lui Dumnezeu si vointa Neamului nostru, vom avea binecuvântarea de a fi martori ai renasterii Regatului României. Traiasca Regele!
Multi, foarte multi dintre noi am „învatat" la scoala comunista ca Monarhia si Regele au fost expresia politica a „claselor exploatatoare", ca Regii României nu au avut vreo contributie la înfiintarea si dezvoltarea Statului Român, ca Actul de la 23 August 1944 a fost "marea opera revolutionara" a PCR, ca Regele a plecat din tara de bunavoie si cu un tren plin de averi etc.

Minciunile propagandei comuniste le-am redescoperit si în mintea si spusele unor personalitati politice postdecembriste, de la Ion Iliescu care ne ameninta, prin vocile propagandistilor FSN, ca „vine Regele cu mosierii si industriasii si ne fura tara", pâna la Traian Basescu care a avut tupeul si mojicia sa-l faca tradator de tara pe Regele Mihai I si sa-l elogieze pe Maresalul Antonescu, judecat si condamnat pentru crime de razboi. Istoria reala si prezenta ne-a dovedit ca nu Regele a venit sa fure tara, ci baronii "rosii" ai FSN - în toate formele de evolutie politica a acestei caracatite comunisto-securiste - nu Regele a tradat pe români, ci clasa politica post-decembrista ale carei radacini se afla adânc înfipte în tenebrele esaloanelor 2 si 3 ale PCR si Securitatii.

Totusi, lasându-i în plata lui Dumnezeu pe neocomunistii tradatori de Neam si Tara, caci nu despre ei doresc sa va vorbesc, sa reamintim celor tineri care este ADEVARATA ZI NATIONALA A ROMÂNIEI.

Ziua nationala a României a fost ziua de 10 Mai pentru foarte mult timp, adica în perioada 1866-1947. Originea acestei sarbatori nationale si de stat este ziua de 10 Mai 1866, când Printul Carol de Hohenzollern-Sigmaringen a depus juramântul în fata Adunarii Reprezentative a Principatelor Române Unite. În aceasta zi, Printul Carol a intrat în Bucuresti, fiind întâmpinat cu entuziasm de câteva mii de bucuresteni. La Baneasa, oficialitatile orasului i-au înmânat cheia de aur a Capitalei, iar pe Dealul Mitropoliei, Printul Carol a primit binecuvântarea Mitropolitului Ungro-Vlahiei. În juramântul rostit în limba franceza, Printul Carol si-a asumat public loialitatea fata de Statul Român si Natiunea Româna: „Jur de a fi credincios legilor tarii, de a pastra religiunea României precum si integritatea teritoriului ei, si de a domni ca domn constitutional".

Tot Printul Carol a proclamat, la 10 Mai 1877, în fata Parlamentului independenta de stat a României. În ziua de 14 martie/26 martie 1881, camerele reunite ale Parlamentului României au votat transformarea tarii din Principat în Regatul României, iar în ziua de 10 mai 1881, ziua nationala a statului român a fost sarbatorita pentru întâia oara, cu fast, bucurie si participarea a zeci de mii de români la momentele festive organizate în Capitala.

Majestatea Sa Carol I, Rege al României si Principe de Hohenzollern-Sigmaringen a domnit 48 de ani si a daruit Natiunii Române si Statului Român binecuvântarea unor fapte de arme si actiuni politice care au reasezat Natiunea noastra în rândul celor mai importante natiuni europene. În timpul domniei lui Carol I a fost obtinuta independenta de stat, a fost redresata economia, au fost înfiintate numeroase institutii publice specifice unui stat modern si a fost întemeiata dinastia regala a României. A fost primul Rege din dinastia Hohenzollern-Sigmaringen, dinastie care a fost transformata de Majestatea Sa Regele Ferdinand I "Întregitorul", în Casa Regala a României  si care va conduce tara pâna la abdicarea fortata a Majestatii Sale Regele Mihai I al României si instaurarea dictaturii comuniste, sub forma Republicii Populare Române, în nefastul an 1947.

Daca facem apel la cifrele statistice, vom afla ca evolutia economica si sociala a Statului Român în primii ani de Monarhie Constitutionala a fost una de progres si prosperitate. Astfel, produsul social în Statului Român crescut „în anul 1912 fata de anul 1859 - adica în 53 de ani - de 3,8 ori si de aproape doua ori fata de 1900, iar venitul national a înregistrat o crestere de 3,2 ori si, respectiv de 1,8 ori. Totodata, populatia tarii a crescut de la 7286,0 mii locuitori în 1859, la 12767,9 mii de locuitori în 1912".

Tot statistic vom observa ca a existat o evolutie pozitiva a economiei românesti si în perioada 1912 - 1938. Astfel, daca în 1912 produsul social valora 1.397 milioane dolari, în anul 1938 se înregistra valoarea de 2.226 milioane de dolari, adica o crestere de 159,3%. Venitul national înregistrat în 1912 era de 954 milioane de dolari, iar în 1938 se înregistra suma de 1.088 milioane de dolari, adica o crestere de 114%. Progresul economic a avut efecte pozitive si asupra sporului de populatie, care a crescut de la 12.767,9 mii locuitori în 1912, la 15.601,0 mii locuitori în 1938.

În propaganda comunista si neocomunista îndreptata împotriva Monarhiei Constitutionale se regaseste si mitul ca Regatul României a fost înglodat în datorii si în prag de faliment. Statistica ne arata ca în anul 1933, la finalul Marii Crize, datoria externa a României era de 512,44 milioane dolari, cu o presiune de 27,47 dolari pe cap de locuitor, iar la sfârsitul razboiului, în 1945, datoria externa era de 744,05 dolari, inclusiv obligatiile de armistitiu, daunele pe care urma sa le plateasca România catre URSS, cu o presiune de 47,27 dolari pe cap de locuitor.

În Republica România a începutului de secol XXI, datoria Statului Român a urcat, în 2012, la 37,8% din Produsul Intern Brut. La sfârsitul anului 2012, datoria externa publica a României se ridica la 22,2 miliarde de euro - din 97,7 miliarde de euro datorie externa, restul pâna la acest total apartinând ca datorie sectorului privat - cu o presiune de 4.570 de euro pe cap de locuitor.

Cifrele vorbesc de la sine...

În aceasta zi de sarbatoare, 10 MAI - ZIUA NATIONALA A REGATULUI ROMÂNIEI, ne reafirmam loialitatea fata de Majestatea Sa Regele Mihai I al României si ne exprimam nadejdea ca într-un viitor apropiat, prin mila lui Dumnezeu si vointa Neamului nostru, vom avea binecuvântarea de a fi martori ai renasterii Regatului României. Traiasca Regele!

Pr. Marcel Radut Seliste, onorat de Majestatea Sa cu Medalia "Regele Mihai I" pentru Loialitate

* * *
Nota - Datele statistice au fost preluate din: Romanian Statistical Review nr.6/2013 - "Produsul social, cheltuielile materiale si venitul national al României în anii 1859, 1900 si 1912. Comparatii 1938 fata de 1912 - Coordonatori dr. Ion Ravar si dr. Mihai Capata & colectiv de autori" / Evolutia economica a României - Cercetari statistico-istorice 1859-1947, Vol.III, autor Victor Axenciuc.

0 comments:

Trimiteți un comentariu