Miscare monarhista

De ce se întorc din ce în ce mai multi români cu fatsa la rege ?În primul rând pentru ca încrederea în actuala clasa politica a scazut dramatic. Lipsa de conducatori pe care poporul sa-i ia drept model a mutat cautarile în istorie. Avem nevoie de lideri care sa ne redea demnitatea, lideri cu care, de ce nu, sa umblam mândri pe tricouri. Apoi, trebuie sa tinem cont ca, în era internetului, tinerii sunt la un click distanta de vremurile trecute. Ei afla rapid povestile din perioada în care regii conduceau România si le pot compara cu ceea ce se întâmpla acum.
Din 4 in 4 ani ne-am ales numai lichele de presedinti, un comunist sadea cu mainile patate de sangele celor ucisi in revolutie, un intelectual cu barba si fara viziune si un marinar badaran? Familia regala are multa influenta in tarile vestice, nu s-au implicat in scandalurile noastre autohtone, si-au pastrat o moralitate inalta.
In Romania nu putem avea republica, sa fim seriosi. Avem numai politicieni corupti pana in maduva oaselor.
Pana la 30 decembrie 1947 romanii au avut traditie o monarhica puternica. Notiunea de "dinastie straina" atat de draga istoricilor comunisti a fost un lucru inventat de catre acestia. In niciunul dintre manualele de istorie din epoca comunista nu s-a facut vorbire despre primul discurs al Domnitorului Carol I tinut in fata Parlamentului. In cuvantul sau noul domnitor a declarat cu tarie ca a devenit roman din momentul in care a pus piciorul pe pamantul noii sale Patrii la Turnu Severin. De altfel in toti cei 48 de ani de domnie Carol I a demonstrat acest lucru. Urmasii sai, regii Ferdinand, Carol II si Mihai I nu au mai fost considerati drept straini.
Monarhia a mai salvat o data Romania, intr-un context politic destul de asemanator. Ar fi fost solutia optima in '90, dar si acum se mai poate face ceva, desi e ceva mai complicat. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata. Regele (sau o regina) ramane singura noastra salvare, insa e greu sa te lupti cu spalarea de creier care s-a facut timp de 50 de ani.

0 comments:

Trimiteți un comentariu