Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei

Sustinerea regalitatii: La Cluj a fost ceruta o noua Constitutie monarhicaReprezentantii Aliantei Nationale pentru Restaurarea Monarhiei s-au întâlnit pe 15 februarie 2014, la Cluj-Napoca, pentru a lansa un apel. Ei cer o noua Constitutie prin care sa fie restaurata monarhia, considerând ca o astfel de forma de guvernamânt ar aduce numai avantaje României.
„Alianta Nationala pentru Restaurarea Monarhiei a scris un proiect de Constitutie pe care l-a trimis Casei Majestatii Sale Regelui Mihai si Altetelor Regale principesa mostenitoare Margareta a României si principele Radu al României pentru consultare. Pentru sustinerea acestui proiect de Constitutie monarhica vom organiza marsuri în patru, cinci sau chiar sase orase din România si vom cere ca Parlamentul sa devina Adunare Constituanta", a declarat, la Cluj, Catalin Serban, copresedinte ANRM.
Si unii istorici si sociologi considera ca forma de guvernamânt care s-ar potrivi cel mai bine României ramâne monarhia.
„Monarhia a fost, de-a lungul istoriei, singura institutie care a reusit sa se adapteze. Aici ma refer la faptul ca, daca în perioada medievala, a fost stat autoritar sub conducerea regelui, au venit regii si monarhia iluminata, adica monarhii iluminati, dupa care a venit monarhia constitutionala si asta e un argument ca monarhia s-a adaptat de-a lungul istoriei", spune istoricul Leonard Horvath.
Si sociologul Mihai Cucerzan crede ca monarhia ar fi o solutie pentru tara noastra.
„Ar fi o institutie care, pâna la urma, ar aduce echilibru si ar oferi un proiect pe termen lung. România are nevoie de continuitate la nivel înalt. Ne-am saturat cu totii de ceea ce se întâmpla pe scena politica, de conflictele care sunt, de faptul ca, de regula, presedintii provin dintr-un partid", a declarat Mihai Cucerzan pentru sursa citata.
În data de 5 aprilie, ANRM va organiza marsuri de sustinere a Regelui si pentru revenirea la monarhia constitutionala, în toate regiunile istorice ale României, mai precis în Craiova, Cluj-Napoca, Iasi, Bucuresti si alte orase mari.
Filiala Prahova a ANRM sustine ideea transformarii Parlamentului în adunare constituanta si a elaborarii de catre aceasta a unei Constitutii monarhice. „În actualul context politic si social, noi credem ca revenirea la monarhia constitutionala este singura solutie pentru România. Este bine stiut faptul ca nici regimul comunist, nici cele care i-au urmat dupa Revolutie nu au dat ocazia românilor sa-si aleaga forma de guvernamânt. Mai mult decât atât, prin Constitutia din 1991, ni se interzice, prin articolul 152, acest drept. Este mai mult decât regretabil ca si politicienii care vor sa impuna românilor o noua constitutie republicana se încapatâneaza sa mentina aberantul articol 152 prin care se refuza dreptul unui popor de a-si alege forma de guvernamânt. Statul român nu are cum sa-si gaseasca o stabilitate adevarata atât timp cât aceasta forma de guvernamânt republicana are serioase probleme de legitimitate", ne-a declarat Dan Nicodim, presedintele ANRM Filiala Prahova.

0 comments:

Trimiteți un comentariu