Din comunitatea romana

Un an de activitate OnLine - Televiziunea K2-TVRo MontrealImplinim un an de activitate, la 1 septembrie 2013, cu frumoase realizari, in marea majoritate a cazurilor cu eforturi financiare sustinute de membrii echipei.
Multumim tuturor celor care ne-au sustinut si ne-au ajutat si au avut rabdarea sa vada rezultatele eforturilor noastre. Ne-am creat un colectiv frumos, colectiv in curs de dezvoltare, specialisti care pot raspunde numeroaselor exigente de functionare a activitatii noastre. http://www.k2tvro.ca/ro/contact.html
Am participat la diverse evenimente din cadrul comunitatii noastre, la evenimente multiculturale, spectacole, evenimente sportive, gale de decernare de premii, iar realizarile noastre sunt vizibile pentru a raspunde unor exigente minime pentru dumneavoastra.
In anul care vine, al doilea, speram sa fim si mai eficienti, dar pentru acest lucru va trebui sa ne dotam tehnologic mult mai bine, sa realizam proiectul transmisiilor live din teritoriu, sa diversificam grila de emisiuni care sa se difuzeze pe baza unui program dinainte stabilit, sa raspundem intrebarilor dumneavoastra si sa analizam propuneri, etc, dar acest lucru nu va fi posibil decat cu ajutorul dumneavoastra. Vom crea un cont pentru sponsorizarea activitatii noastre, sponsorizare care poate fi facuta de acceia care doresc si inteleg eforturile noastre.
Noi va propunem si alte solutii directe care sa ne ajute la reducerea cheltuielilor noastre si amortizarea in primul rand a investitiilor facute. Adresam acest mesaj celor din zona noastra, fara a deranja pe cei care sunt beneficiari a informatiilor noastre din toata lumea.
Va multumim ca ati fost alaturi de noi si speram sa ramânem cât mai mult timp activi pentru informarea dumneavoastra.
Evenimente care a avut loc, in prezenta noastra sunt:
- 30 august 2013, ora 18, Cenaclul Epigramistilor Pastorel Teodoreanu de la Biblioteca Mihai Eminescu din Montreal de pe lânga
Biserica Buna Vestire.
- 31 august 2013 de la ora 10.30 - Ziua Limbii Române sarbatorita împreuna de catre toate comunitatile vorbitoare a limbii române,
din România si Basarabia - PRELUARE TRANSMISIE din Montreal
Mai multe detalii pe pagina noastra facebook
https://www.facebook.com/Televiziunea.k2tvro


Cenaclul Epigramistilor-5Desfasurata sub deviza celebrului distih, ce apartine lui Marin Sorescu: Oaia ce-a mâncat-o lupu'/ A format cu el un...cuplu!, vineri,
30 august 2013, a avut loc la Biblioteca Mihai Eminescu, a Bisericii Buna Vestire, o noua întrunire a Cenaclului Epigramistilor din Montreal. Organizatorul manifestarii a fost scriitorul Victor Rosca, redactorul sef al revistei Candela de Montreal.
În prima parte a întâlnirii a fost sarbatorita, în premiera, pe aceste meridiane, Ziua Limbii Române. Pe fondul notelor Imnului National al României, cei prezenti s-au ridicat în picioare. În continuare, s-au citit fragmente, mai putin cunoscute, din vasta opera a lui I. L. Caragiale, urmate de frumoase versuri, scrise de diferiti poeti consacrati. Profesoara Maria Palcu a citit poezia Graiul Stramosesc, a lui George Cosbuc si, conferentiar universitar Anca Sârghie a facut un interesant expozeu, referitor la frumusetea limbii române. Nu au fost uitate nici poemele proletcultiste, prin care, Dan Desliu, Nina Cassian si Marcel Breslasu adresau Parintelui Popoarelor- Stalin, celebrele osanale.
În continuare, asistenta a avut privilegiul de a asculta torente de epigrame, unele calde, altele acide, care au satirizat recentele evenimente din comunitate, stârnind caruselul vervei agreabile. S-au remarcat interventiile, pline de curaj, ale silitorilor, care au venit cu lectiile facute: Rodica Jelea, Nadia Stefan, Maria Palcu, Viorica Lavric, Gina Radu, Victor Rosca, Mike Farkas, Ion Anton Datcu,
Petre Protopopescu, Serban Silion si Pavel Leahu, pline de amuzament, clare si la obiect. De altfel, vicepresedintele cenaclului, Mike Farkas a fost recompensat cu premiul special de Cavaler al Floretei cu patru muchii inteligente, pentru calitatea ridicata a compozitiilor proprii.
Pe fundalul încaperii, un afis impozant a dezvaluit deviza viitoarei reuniuni. Este vorba de cugetarea poetului clasic francez, Jean de Santeul: Îndreptam moravurile, râzând ( Castigat ridendo mores). La sugestia celor prezenti, se vor lua masuri pentru atragerea tineretului de a participa în numar cât mai mare la promovarea epigramei. Ca de fiecare data, neobosita echipa a Televiziunii K2Tvro a fost prezenta, prin cele trei nume de referinta: Bianca Lavric, Nicolai Lavric si Mike Farkas.
Manifestarea a avut si doua momente pline de indedit. Preotul paroh nu a deschis biblioteca, pâna nu a venit administratorul bisericii, cu o întârziere de 40 de minute, deoarece a fost anuntat în ultimul moment. În acel rastimp, membrii cenaclului admirau, în extaz, afara, o ploaie torentiala de vara, trecatoare, chiar si prin hainele de seara!
A doua surpriza a fost aceea în care, doamna Adriana Cosmovici s-a scuzat ca nu stie epigrame, deoarece este inginera, stârnind, prin aceste motivatii, zâmbetele celor patru ingineri, prezenti în sala, cu o multitudine de versuri personale, reusite.
Viitoarea întâlnire va avea loc, joi, 26 septembrie 2013, orele 18, la Centrul Comunitar 6767, Cote-des-Neiges.
Pentru informatii suplimentare, puteti apela la vicepresedintele cenaclului, Mike Farkas, telefon (514)944-1418.

Consiliul Cenaclului Epigramistilor din Montreal


SUNA CLOPOTELUL LA SCOALA ROMANEASCA!Junimea Romana din Montréal - Scoala pentru minte, inima si cultura - si-a redeschis activitatea scolara pe 14 septembrie.
In prezenta Excelentei Sale, doamna MARIA LIGOR, Ambasador al Romaniei in Canada si a Excelentei Sale, doamna LUCIA IATIC, Consul general al României la Montréal
Din program: prezentarea colectivului scolii, a oficialilor si a invitatilor de onoare, intermezzo artistic, expozitie cu tablouri realizate de elevi ai cursului de pictura. Acest emotionant eveniment ce a marcat debutul celui de-al patrulea an scolar romanesc a avut loc in sala de ceremonii Amfiteatru aflata la intrarea in colegiu.
Dupa festivitate, elevii au intrat la clasa si cursurile au descurs normal, conform orarului.
INFO: contact@junimeamontreal.org; Tel.: 514 316-7368; Cell.: 514 884-6530
Planificarile cursurilor sunt disponibile la rubrica Proiect educativ. Toate activitatile sunt gratuite; imagini si detalii pe site: www.junimeamontreal.org
Pentru inscrieri tardive (in limita locurilor ramase disponibile) consultati rubrica Formulare de inscriere. Este necesara inscrierea prealabila si validarea locului ocupat pentru a participa la cursuri.
Veniti alaturi de noi, sa deschidem ferestrele imaginatiei spre orizontul cunoasterii! Sub indrumarea atenta a unui colectiv de 31 de profesionisti, visele prind contur si rezultatele aduc reale satisfactii!
Cu alese sentimente,
Otilia Tunaru

1 comments:

dea csisser spunea...

Da.....frumoase...initiative....dar,oare,mai mult....nu pot face ?!? :(

Trimiteți un comentariu