Pentru Latinisti

Fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea: "nu limba româna este o limba latina, ci limba latina este o limba româneasca!!!"

de Daniel Roxin

Secretele Vaticanului încep sa iasa la lumina. Într-un interviu acordat postului de televiziune TVR Cluj, Micea Ledwith, fost consilier al Papei Ioan Paul al II-lea, fost  decan al Sf. Petru Diocescan College din Wexford, fost  presedinte al Conferintei sefilor de universitati irlandeze si fost membru al Biroului de conducere al Conferintei Rectorilor Universitatilor Europene (CRE), face o declaratie socanta:
"Chiar daca se stie ca latina este limba oficiala a Bisericii Catolice, precum si limba Imperiului Roman, iar limba româna este o limba latina, mai putina lume cunoaste ca limba româna, sau precursoarea sa, vine din locul din care se trage limba latina, si nu invers. Cu alte cuvinte, nu limba româna este o limba latina, ci mai degraba limba latina este o limba româneasca. Asadar, vreau sa-i salut pe oamenii din Muntii Bucegi, din Brasov, din Bucuresti. Voi sunteti cei care ati oferit un vehicul minunat lumii occidentale (limba latina)."
Oare aceasta declaratie facuta, acum câteva luni, de o personalitate occidentala, care nu are interese personale în România, sa aiba legatura si cu faptul ca Papa Ioan Paul al II-lea a spus, cu ocazia vizitei în tara noastra, din anul 1999, ca România este "Gradina Maicii Domnului"? Ce stiu cei de la Vatican iar noi nu stim? Ce documente secrete se ascund în buncarele Vaticanului? S-ar putea rasturna multe dintre lucrurile pe care le stim noi despre istoria umanitatii, daca acestea ar fi facute publice? Cu siguranta ca da! Din ce în ce mai multe dovezi ne arata ca spatiul carpato-danubiano-pontic este Vatra Vechii Europe…
Despre faptul ca istoria este falsificata sau prost înteleasa au vorbit multe personalitati în decursul timpului. Haideti sa vedem ce ne spun si altii despre limba româna si limba latina, despre pamânturile Vechii Dacii…
- „Colhii si dacii ma cunosc, ei vorbesc o limba barbara, de idioma latina" (Horatiu, marele poet roman (65 î. Chr. - 08 î. Chr.) - Odele, I, 20 (afirmatie facuta cu aproape un secol si jumatate înaintea cuceririi unei parti din Dacia).
- „Civilizatia si istoria au început acolo unde locuieste azi neamul românesc."
(W. Schiller, arheolog american)
- "Limba lor [românilor] n-a putut fi extirpata desi sunt asezati în mijlocul atâtor neamuri de barbari si asa se lupta sa nu o paraseasca în ruptul capului, încât parca nu s-ar fi luptat atâta pentru viata cât pentru o limba." (Antonio Bonfini)
- „Latineasca, departe de a fi trunchiul limbilor care se vorbesc azi s-ar putea zice ca este mai putin în firea celei dintâi firi romane, ca ea a schimbat mai mult vorbele sale cele dintâi si daca nu m-as teme sa dau o înfatisare paradoxala acestei observatii juste as zice ca ea e cea mai noua dintre toate, sau cel putin a aceea în ale carei parti se gasesc mai putine urme din graiul popoarelor din care s-au nascut. Limba latineasca în adevar se trage din acest grai, iar celelalte limbi, mai ales moldoveneasca, sunt însusi acest grai." (D`Hauterive, Memoriu asupra vechei si actualei stari a Moldovei, Ed. Acad., p 255-257, 1902)
- „Locul acesta unde este acum Moldova si Tara Munteneasca este drept Dacia, cum si tot Ardealul si Maramuresul si cu Tara Oltului. Aste nume mai vechi decât acesta, Dacia nu se afla, în toti câti sunt istorici." (M. Costin:1632-1691, De neamul Moldovenilor)
- „De aceia, macar ca ne-am deprins a zice ca limba româna e fiica limbii latinesti, adeca acei corecte, TOTUSI DACA VOM AVEA A GRAI OBLU, LIMBA ROMÂNEASCA E MUMA LIMBII CEI LATINESTI." (Petru Maior, Istoria pentru începutul românilor în Dacia, p 316, 1812)
- „Acesti volohi nu sunt nici romani, nici bulgari, nici wölsche, ci vlahi, urmasi ai marii si stravechii semintii de popoare a tracilor, dacilor si getilor care si acum îsi au limba lor proprie si cu toate asupririle, locuiesc în Valachia, Moldova, Transilvania si Ungaria în numar de milioane." (Schlözer, Russische Annalen- sec XVIII)
- „DACHII PREA VECHE A LOR LIMBA OSEBITA AVÂND, CUM O LASARA, CUM O LEPADARA ASA DE TOT SI LUARA A ROMANILOR, ACEASTA NICI SA POATE SOCOTI, NICI CREDE…" (Constantin Cantacuzino, 1639-1716)
- „Românii despre care am mai spus ca sunt daci." (Bocignoli, 29.6.1524, la Ragusa)
Iata doar câteva citate ce ar trebui sa-i puna pe gânduri chiar si pe cei mai incompetenti istorici români sau sa le dea un pic de fiori celor care ne falsifica istoria sau se fac complici la falsul istoric. Adevarul va iesi la lumina! Iar adevarul este ca NU suntem urmasii Romei si ca limba noastra este mai veche decât latina vorbita de invadatorii romani!

0 comments:

Trimiteți un comentariu