Monarhia uneste România!


de Daniel Gheorghe
Astazi, mai mult ca oricând, neamul românesc traverseaza o intensa criza morala, sociala, economica si politica. Aflati pe marginea prapastiei ce ne duce spre iesirea din istorie, condusi de un regim de tip post-sovietic si a carui coloana de baza o reprezinta însasi coloana a cincea a neocolonialismul materialist si monopolist, colectivist si birocratic deopotriva, gasiti în fata incapacitatii de a se realiza social si profesional din pricina unui stat eminamente clientelar, noi, românii, avem obligatia de a alege pentru o alternativa de alta natura care sa ne readuca în matca fireasca a istoriei noastre multimilenare. Cred ca pecinginea securista care a infestat acest stat si care doreste compromiterea unui proiect national vechi de secole în numele parvenirii personale, a mercantilismului si a monopolului ilegitim asupra pârghiilor de putere trebuie sa fie stearsa de pe chipul batjocorit al acestui neam  !

Ca întotdeauna, dincolo de stat exista elemente de simbolistica, reprezentare si instrumentar spiritual si material ce definesc natiunea: Biserica, Armata si Regalitatea. Regalitatea este cea care lipseste astazi, este aceea care defineste principiul solar al devenirii fiintiale a neamului autohton de la Dunare si Carpati.

Alungarea Regelui Mihai de catre bolsevici a fost un act de de lezare a celor mai intime corzi ale neamului românesc, a fost actul de rupere a contractului social în formula democratic-constitutionala, act pecetluit prin încoronare, gest socio-religios ce semnifica asumarea contractului social de catre o natiune în fata Lui Dumnezeu. Alungarea Regelui este un act de sperjur si de abrogare a destinului national!

Regele Mihai nu este un element al mediului politic ori guvernamental, el face parte din inventarul istoric si spiritual al neamului românesc. Regele domneste si nu guverneaza, el este factorul de veghe care sade deasupra statului si vegheaza la ordinea sociala, la consolidarea valorilor civice si morale si nu în ultimul rând este cel care pazeste statul sa nu devina el însusi din instrument o masinarie de sine statatoare care sa apese greu peste libertatile cetatenilor.

Regii se nasc, nu se fac, Regii traiesc în numele unui angajament deopotriva social si moral, deopotriva pragmatic si simbolic, deopotriva material si spiritual. Rolul lor este sa simbolizeze acele valori concrete care transcend, Regii se nasc ca sa dea forma spirituala lumescului, acelui lumesc care pleaca cu piosenie capul în fata Divinului abisal întru nemurire si creatie. Regii nu se revolta împotriva Lui Hristos, precum  iacobinii de ieri si de azi, precum bolsevicii si pagânii de ieri si de maine, Regii vegheaza si sunt datori sa apere legamintele Lui Hristos. Regele se naste dator sa nu se revolte niciodata împotriva ordinii firesti preexistente lui.

Ca orice om, niciun Rege nu e lipsit de greseli si de pacate, însa ceea ce îl definesc si îl separa fundamental pe un monarh de un presedinte de republica, cum ar fi cazul României, este faptul ca prin însasi misiunea sa Regele este obligat sa uneasca. Cea mai mare nefericire a României de azi este obsesia diviziunii, nevoia maladiva de tabere, de confruntari, de gasti, acest mental vrednic de Tipatestii si Catavencii sec. al XXI-lea.

Suntem o natiune în pragul autodistrugerii, iar acest regim care copiaza modelul putinian rusesc, prin aducerea în prim plan a unor tinere si arogante „beizadele" construite în laboratoarele serviciilor secrete si mânuite de aceeasi papusari ce au si au avut interesul mimarii jocului democratic, nu conduce decât în directia unei oligarhii monopoliste de tip KGB-DSS care sa selecteze cu grija cine este apt si cine nu pentru perpetuarea monopolului puterii si pentru mentinerea relatiilor dintre aceste grupuri de putere ilegitima si structuri straine cointeresate în mentinerea lor în baza unor interese materiale precum sunt cele legate de gestiunea resurselor naturale ale României.

De aceea cred ca doar schimbarea paradigmei morfo-ontologice a actualei constructii statale poate regla într-un mod onest si productiv pe termen lung soarta vechii Dacii.

Regele Mihai a dovedit constant ca este acel simbol si acel om-institutie care stie sa treaca dincolo de diferentele de ordin ideologic, mental, cultural, economic ori religios ale celor pe care este destinat sa-i pastoreasca.

Statura morala a Regelui ma tem ca este una dintre ultimile punti care ne-au mai ramas în legatura cu România de dinaintea actului criminal al bolsevizarii. Regele este de Suveranul legitim al României si este un actor istoric care de la bun început a înteles sa gândeasca misiunea sa cu decenta, cumpatare, raspundere si o neasemuita rabdare. Rabdarea de a astepta ceasul din urma al dreptatii fata de personalitatea sa istorica, ceas la care am avut onoarea sa fiu martor în Parlamentul României pe 25 octombrie 2011!

Regalitatea este factorul nevazut ce creeaza un alt ritm de reprezentare si configurare nationala, este acel reper care da omului simplu energia de a putea comunica cu entitatea simbolica careia îi apartine el însusi ! Lumea contemporana cunoaste zeci de exemple pe glob, de la Spania lui Juan Carlos la Cambodgia lui Norodom Sihanouk si de la Belgia lui Albert al-II-lea la Iordania lui Abdullah al-II-lea, exemple în care monarhia a fost factorul ce a eliminat si amortizat grave conflicte sociale si ideologice, a fost pavaza stabilitatii socio-economice si a coeziunii etno-religioase si care însasi ea, monarhia, a salvat state de la dezintegrare si de la colaps politic, economic ori moral.

Ca atare, ca simplu tânar national-liberal, crescut cu portretului Regelui Mihai în casa si care imi scrisesem în copilarie pe usa de la camera „Monarhia salveaza România" cred ca una, daca nu chiar unica solutie, de a putea reda drumul firesc al natiunii române este revenirea tarii la formula monarhic constitutionala. Stiu ca în calitate de membru al unui partid condus de un monarhist declarat, d-nul Crin Antonescu, este obligatia morala a PNL si a USL dar si a tuturor celorlalte forte politice din aceasta tara sa ia masura elaborarii unui proiect în vederea acestei modificari majore si lansarea dezbaterii publice în vederea realizarii referendumului pentru trecerea României la monarhie!

Monarhia ar trebui sa fie un adevarat angajament pentru adevaratii tineri oameni politici din aceasta tara, indiferent de orientarea lor, dar invariabil oameni liberi, ca în fond asta e si definitia cuvântului de „român"!

Cred ca este de datoria noastra, a celor implicati politic, sa putem avea curajul lansarii publice a acestei reforme majore. Cred ca monarhia nu poate  fi doar liberala ori socialista, conservatoare ori nationalista, ecologista ori taranista, monarhia este doar curat româneasca si crestina!

0 comments:

Trimiteți un comentariu