Mama


IN MEMORIAMDr. Gabriela Dancescu

Motto: ... Si lutul cel cu pulbere de oase Stramosesti crestea, si-apoi blidele se-asezau cuminti, randuite-n cuina, sa ne fie slujitori de merinde maiestrite. Ati ascultat scoici si-ati auzit talazul marii viforind la ureche. Dar strachini, strachini ati ascultat voi oare? ... (Ela Simon)

În aceste momente dificile, este greu de a descrie viata unei persoane, mai ales când aceasta este MAMA.
Când faci lucruri rele, toata lumea afla - mai devreme sau mai târziu -, dar când faci mii de lucruri bune, nimeni nu te stie! MAMA insa, MAMA le stie pe toate...fara sa i le spui, fara sa i te plangi, ea doar le simte.
Mama a crescut singura doi copii. A fost medic primar, specialist in urgente, a lucrat la Spitalul CFR2, în ture, a zduncinat-o salvarea prin toate gropile Bucurestiului, nu a facut politica, si-a iubit mult profesia, fiind un bun diagnostician.
Pentru noi a fost si mama si tata. Prietena, profesor si indrumator.
Niciodata nu s-a plans, ne-a tinut mereu aproape de ea, indiferent de problemele inerente ale vietii de zi cu zi.
Bratele ei au fost deschise intotdeauna, cand am avut nevoie de o imbratisare. Inima ei  inteles atunci cand am avut nevoie de un prieten. Ochii blânzi au devenit aspri când a trebuit sa învatam lectia de viata. Puterea si dragostea ei, ne-au ajutat sa ne luam zborul în viata.
În Canada, n-a mai profesat ca medic, dar a facut peste 25 de ani de benevolat la asociatii pentru handicapati, bolnavi paleativi din centre medicale, la Centrul de benevoli „ABC" sau la popota rulanta din St-Laurent.
Pâna în ultima clipa a fost activa, mare iubitoare de arta, de opera, de arheologie.
Din pacate, s-a stins la 89 de ani, nu de batrânete - cum era de asteptat -, ci dupa o scurta si grea suferinta. Este regretata nu numai de cei apropiati, ci si de toti care au cunoscut-o.
MULTUMESC, MAMA! Dumnezeu sa-ti odihneasca in pace sufletul cald si bun, si stiu, ca de acolo de Sus, ma veghezi cu aceeasi dragoste si grija pe care mi le-ai purtat si aici pe Pamant.
Dumnezeu s-o te odihneasca!

Alexandru Vlad Lungu

0 comments:

Trimiteți un comentariu