1947 - 2012


de Alexandru Vlad Lungu

La 30 decembrie 2012, s-au implinit 65 de ani de la abdicarea fortata a Regelui Mihai I. Abdicarea a fost impusa de bolsevici, ceea ce a dus nu numai la schimbarea sistemului politic, ci si la distrugerea intelectualitatii si politicienilor romani ai vremii. Lupta impotriva intelectualilor a urmat de-a lungul celor 42 de ani ai dictaturii comuniste, ceea ce a dus la "robotizarea" poporului roman, care s-a invatat sa nu mai gandeasca, ci sa se miste dupa indicatii.
Prin traditie, tara noasta, in istoria noastra milenara pana in 1947, a fost condusa numai de regi, domnitori si din nou de regi. Poporul roman nu a fost chemat la un referendum privind schimbarea regimului politic.
Fata de Franta, care incepand cu anul  1789, prin Revolutia franceza, poporul si-a dorit republica, Romania nu a avut astfel de dorinte.
Pana acum, in Romania post 1989 nu s-a dorit vreo schimbare, ci numai divertisment.Timp de 23 de ani, s-a cristalizat prapastia dintre bogati si saraci. Imbogatitii peste noapte, generati de noua democratie din linia a doua si urmatoarele ale nomenclaturii comuniste, de lipsa de legi de aparare a bogatiilor si patrimoniului Romaniei, si-au consolidat puterea prin politica ce au facut-o si au "aruncat" peste tara o panza de paianjen.
Revenind in zilele noastre, TVR difuzeaza, saptamanal, "Ora Regelui", iar alte posturi de televiziune, ca Realitatea TV si Romania TV, au reinceput dezbaterile publice  pentru reinstaurarea monarhiei. De la "revolutia din '89" si pana azi, Parlamentul bicameral a avut 477 parlamentari. In 2009, s-a organizat un referendum pentru un Parlament unicameral cu 300 palamentari. In 2012, alegerile parlamentare, din 9 decembrie, au desemnat 588 parlamentari! Guvernul Ponta este alcatuit din 27 ministere, fata de 20 cat a avut guvernul Boc!
Am urmarit campania electorala, in care Uniunea Social liberala (formata din PSD+PNL+PC), nu a avut alte propuneri electorale, decat cum sa fie inlaturat presedintele Basescu!
Din masurile actualului guvern: cresterea pensiilor prin indexarea cu inflatia (4%), cresterea salariilor bugetariilor cu 3% in companiile de stat care au avut benficii in 2012, dar si cresteri ale facturilor la energie electrica cu 10%, dublarea costului facturilor la gaze, cresterea taxelor la tigari, cafea, obiecte de lux si autoturisme. Cresterea pretului la energie va duce implicit la cresterea bunurilor alimentare si de larg consum, ceea ce, una peste alta va duce la saracirea populatiei, si asa, deja saracita!
"09.03.2012 - Ponta: "Noi (USL), daca venim la guvernare, CRESTEM SALARIILE!" .... 12.12.2012 - Ponta: "Noi (USL) nu ne-am obligat sa marim salariile!" AHA! Bugetari, partidul comunist al lui Ilici Iliescu va multumeste ca ati fost fraieri crezandu-l pe Ponta in martie, si pentru ca ati fost sinucigasi votand PSD in decembrie! SA MURITI BINE, TOVARASI! DE FOAME, DAR SUB STINDARDUL FSN! Uraaaa! Uraaaa! Uraaaa!" (Ela Simona Fica, jurnalista)

1 comments:

Anonim spunea...

un articol foarte pertinent. si cat de actual......

Dana Csisser

Trimiteți un comentariu