Cine cu cine voteaza?


România a ajuns în sfârsit pe prima pagina a ziarelor din toata lumea.

Reportaj de Viorel Baetu

Principalul e sa fii bagat în seama si politicienii români au reusit în sfârsit performanta!
Bravo lor, acum lumea vorbeste de România.
Despre un Prim Ministru, care e tânar, dinamic, a studiat la Oxford (???) a luat un doctorat (mai mult sau mai putin plagiat) habar nu are de democratie (dupa cum ne spune Europa Comunitara) dar e carismatic, merge înainte (sau înapoi?) si promite „marea cu sarea" (pe ce bani?).

Despre un Parlament în care stau o gramada de parlamentari care au fost acuzati din greseala (sau totusi nu?):
"Surupaceanu Mugurel, PSD - trimis in judecata, in mai 2009, pentru spalare de bani si complicitate la abuz in serviciu contra intereselor publice, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Voicu Catalin, PSD - trimis in judecata, in mai 2010, pentru trafic de influenta in forma continuata (doua fapte) si fals in inscrisuri sub semnatura privata in legatura cu fapte de coruptie, in forma continuata.
Chiuariu Tudor, PNL - trimis in judecata, in decembrie 2010, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice, cu consecinte deosebit de grave, daca functionarul public a obtinut pentru altul un avantaj patrimonial.
Dumitru Ion, PSD - trimis in judecata in doua dosare, in februarie 2006, pentru abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave in scopul obtinerii unui avantaj patrimonial; si, respectiv, abuz in serviciu contra intereselor publice cu consecinte deosebit de grave, in forma continuata. In primul dosar, a fost achitat definitiv, in cel de-al doilea, achitat in prima instanta.
Ghiveciu Marian, PSD - trimis in judecata, in decembrie 2011, pentru instigare la infractiunea de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor avand drept consecinta obtinerea pentru altul a unui avantaj patrimonial - in forma calificata.
Voiculescu Dan, PC - trimis in judecata, in decembrie 2008, pentru folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri, sau alte foloase necuvenite si spalare de bani, ambele in forma continuata.
Nastase Adrian, deputat PSD, condamnat, in prima instanta la 2 ani de inchisoare cu executare, pentru folosirea influentei sau autoritatii functiei de presedinte al unui partid, in scopul obtinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in forma continuata"

Despre un Presedinte, care nici el nu e fara greseala si care conform tipicului împamântenit la balcanici (de pe vremea asupririi otomane), a împartit binele cu doua mâini, (dar mai mult cu stânga, caci cu dreapta a dat la "ai lui"), care a taiat în carne vie, (de obicei la adversarii politici), care a batut criza europeana (prin masuri de austeritate impuse populatiei) si care oricum s-a clatinat zdravan, dar nu a cazut (legal).

Despre o tara care e în "criza rau" dar nu la nivelul Greciei sau Spaniei sau Portugaliei, pentru ca nu e în comunitatea celor care platesc cu EURO (ce noroc!).

Despre un guvern care, în loc de legi, vrea sa conduca tara prin Ordonante de Urgenta
(adica eu vreau si indiferent de ce spune legea, e lege ce spun eu si cui nu-i place n-are decât sa se duca, unde?), parca ar fi în timpul razboiului.

Despre un înlocuitor de Presedinte (cum era Nechezolul înlocuitor de cafea) care cu o diplomatie învatata probabil la Harward-ul din Ferentari (daca primul ministru a fost la Oxford, a fost si el undeva)  îi trage cu lozinci de genul:
"seful statului nu primeste ordine decât de la Parlament, în unele cazuri, si de la popor, când acesta se pronunta". (adica iese pe strada!).
Deci cu alte cuvinte, voi Europa Comunitara dati-ne banii si lasati-ne pe noi sa facem ce vrem cu ei (asa mai apar niste miliardari români), iar poporul ar face bine sa voteze ce vrem noi si sa nu se amestece în treburi care nu-l privesc (sau îl privesc totusi?).

Despre un popor................................!!!
Curios pe astia iar i-a uitat toata lumea (cu toate ca toata lupta se duce pentru acest popor.)

Despre beneficiile devalorizari:
-Mai Ioane astia de la parlament, iar vorbesc de noi.
-Unde mai Vasile?
-Peste tot, nu-i auzi, poporul în sus si poporul în jos.
-Asta cu în jos, se potriveste.
-Vor sa ne faca sa o ducem mai bine.
-Auoleo, astia iar ne taie la salarii si la pensii!!!
-Dar LEUL se devalorizeaza tare si asta e bine.
-Cum e bine?
-Pai daca te taie la salar, un leu nu mai e un leu, e doar 90 de bani.
-Si?
-Pierzi mai putin!
......................................................................................

Situatia actuala vazuta, obiectiv, subiectiv sau subiectiv, obiectiv, este:
Un partid X vrea puterea absoluta, repede si fara compromis (dar cu promisuri), pentru a scoate tara din "mizerie" (pe care în timpul guvernarii partidului lor au numit-o "progres") iar pentru asta, pune la pamânt  justitia (buna, rea, dar era) îl pune pe presedinte (bun, rau, dar ales democratic) sa-si strânga boarfele (într-un camion, sau în doua) si sa plece din marele birou prezidential (probabil i-au taiat legitimatia de acces cu forfecuta).
Deci înlatura orice control asupra Guvernului (care între timp nu mai e compus decât din membrii partidului X) în timp ce forteaza (prin metode puciste) îndepartarea din functie a presedintelui (ca sa aduca pe cine?).

Europa Comunitara din care România face parte spune (pe drept cuvânt):
- Asta nu e democratie!!
Si impune (adica pardon), îl roaga pe primul ministru razvratit, sa respecte urmatoarele sase puncte:
1. Respectarea independentei Justitiei;
2. Restabilirea competentelor Curtii Constitutionale;
3. Respectarea deciziilor Curtii Constitutionale;
4. Transparenta în numirea Procurorului General si a sefului DNA;
5. Numirea unui Avocat al Poporului care sa fie sprijinit de toate partidele;
6. Integritatea sa devina o prioritate politica.
caci altfel îl pun pe linie moarta si îl sanctioneaza (deci îi taie macaroana unde îl doare mai tare, adica la bani).
Primul ministru, promite (ca nu îl doare gura) si spera ca îi fenteaza el, într-un fel sau altul, pe "desteptii astia de la Bruxelles" caci în 29 iulie, la referendum îi va cadea capul presedintelui  în poala si atunci sa vezi trai si viata (adica putere si iar putere).

- 51% din populatie (din 15.000.0000,  din 18.200.000, caci înca nu se stie care e populatia) trebuie sa voteze, deci daca lasam pe dinafara cele peste 10.000.000 de românii care traiesc în afara granitelor României, nici o problema!
- Parlamentul e în vacanta, asa ca pentru a se tine de promisiune:
"Guvernul României trebuie sa emita alte doua ordonante de urgenta de anulare a ordonantei prin care stabileste exceptii de la legea referendumului pentru presedinte si ordonanta prin care amputa atributiunile Curtii Constitutionale cu privire la posibilitatea de a verifica, pentru constitutionalitate, hotarârile Curtii";
- trebuie adunat acest parlament (oare chiar trebuie?) dar  parlamentarii nu fac concediu în Bucegi si sa-i aduci de la Miami, din Hawai sau de pe Cote D'azur, e complicat si dureaza.
Deci altfel spus, noi vrem dar vedeti si voi ca nu se poate!

Ah si ca sa nu uitam:
-Angela Merkel nu are drept de vot!

Concluzie:
1) Fiecare tara importa de ce are nevoie si ce nu poate sa produca singura, România ar face bine sa introduca un "Green Card" si sa importe politicieni adevarati, poate chiar si pe Angela Merkel fara drept de vot!
2) La alegerile din toamna, solutia nu e sa nu alegi (ca tot aia ies), ci cei care vor sa ajunga pe scaune moi, sa faca publica o declaratie de venit si sa dovedeasca concret ca în afara de parole au facut ceva concret pentru alegatori, iar scaunele sa fie tari, ca sa nu mai poata adormi în sedintele din Parlament.
3) Deci nu alegeti partidele, alegeti oamenii !!!

 Comentarile sunt de prisos si nu sunt dorite.
 Asta da, democratie!!!!

1 comments:

Anonim spunea...

România a ajuns în sfârsit pe prima pagina a ziarelor din toata lumea.

Reportaj de Viorel Baetu

“Europa Comunitara” aş asocia-o câinilor comunitari...

Trimiteți un comentariu