Cum sa-ti iei mai usor VIZA pentru STATELE UNITE


Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada SUA la Bucuresti au lansat, marti, a treia editie a campaniei de informare a românilor despre obtinerea de VIZA SUA, în vederea reducerii ratei de refuz a solicitarilor, precum si a ratei de depasire a sederii peste durata vizei.
Ministerul Afacerilor Externe si Ambasada SUA la Bucuresti au lansat, marti, a treia editie a campaniei de informare a românilor despre obtinerea de VIZA SUA, în vederea reducerii ratei de refuz a solicitarilor, precum si a ratei de depasire a sederii peste durata vizei.
"Având în vedere succesul care a fost înregistrat în primele doua etape ale acestei campanii demonstrat si prin nivelul în scadere a ratei de refuz - în 2009 era de 26,3%, în 2010 de 24,8%, iar în 2011 de 22,4% - am decis sa continuam cu o noua etapa programul. (...) În acest an ne-am propus sa transmitem mesajul catre cetatenii interesati pentru a obtine o VIZA temporara pentru SUA prin intermediul retelei Facebook cu ajutorul unui program special creat care va fi completat de un spot radio", a explicat secretarul de stat în MAE Bogdan Aurescu.
El a aratat ca principala noutate a campaniei din acest an, cu sloganul "Daca vrei sa ai America la picioare trebuie sa ai România în inima", este oferirea de informatii suplimentare legate de rata de depasire a termenului de sedere în SUA. Aceasta deoarece rata de depasire (over stay) ar putea sa reprezinte un nou criteriu pentru accederea României în programul Visa Waiver, conform noii legislatii care este în proces de adoptare în SUA.
Aurescu a reiterat importanta ca românii care aplica pentru VIZA SUA sa respecte toate criteriile solicitate, iar în caz de refuz sa nu introduca din nou formular de aplicare în conditiile în care nu au intervenit modificari în situatia lor economica si sociala.
"Pregatirea foarte buna a dosarelor de candidatura pentru viza e foarte importanta, în asa fel încât prin aceasta componenta sa reducem în continuare rata de refuz. E foarte important ca cel care a aplicat pentru VIZA SUA în conditiile actuale când rata se calculeaza la numarul de aplicatii si a fost respins, iar conditiile sale nu s-au îmbunatatit, sa nu aplice în continuare pentru ca evident aceasta insistenta va duce la cresterea ratei de refuz", a explicat secretarul de stat.
El a mai precizat ca noua campanie este realizata gratuit, prin eforturile MAE si ale partenerilor sai.
De asemenea, consulul general al SUA la Bucuresti, Stephen Vann, a aratat ca Ambasada americana le ofera solicitantilor toate informatiile necesare pe site-ul acesteia, fiind realizat si un ghid practic în limba româna pe Youtube. El a precizat ca începând din septembrie va fi introdus si un sistem de programare online a interviului la Consulat, care îl va înlocui pe cel actual prin call-center.
Pe lânga spotul radio, link-urile catre sectiunile informative ale campaniei pot fi accesate si de pe site-urile MAE si Ambasadei SUA, precum si de paginile acestora de Facebook si Twitter.
Astfel, pe pagina de Facebook a MAE va putea fi folosita si o aplicatie prin care cei interesati vor putea sa faca un tur virtual al oraselor SUA, dar prin care vor fi atentionati sa îsi faca la timp si iesirea (check-out) de pe teritoriul american.
Reprezentantii MAE au precizat ca pe Facebook a fost introdus astfel, în premiera, si un buton special pentru "check-out", în conditiile în care exista unul pentru "check-in" în aplicatiile care ruleaza pe acesta.
În prezent, România, Polonia si Bulgaria sunt tarile membre UE care au nevoie de vize pentru a calatori în Statele Unite, ele nefiind incluse în Visa Waiver, pe motiv ca au o rata de respingere a cererilor de viza mult peste limita de 3%. De asemenea, nici Cipru nu este inclusa, având în vedere problemele sale interne.
În 2011, România a avut o rata de respingere a aplicatiilor pentru viza de 22% , în timp ce rata Bulgariei si a Poloniei a fost de 16%, respectiv 10%.

0 comments:

Trimiteți un comentariu