Printul Nicolae

Printul Nicolae a împlinit 27 de ani


Gabriel PenesPutin cunoscut, înca, în tara, Printul Nicolae, nepotul regelui Mihai, a împlinit 27 de ani. Fiu al Principesei Elena, cea de-a doua fiica a fostului suveran, Printul a fost desemnat, prin Statutul Casei Regale din decembrie 2007, al treilea în ordinea succesiunii la tron, în cazul în care România ar redeveni cândva monarhie.

Printul Nicolae s-a nascut la 1 aprilie 1985, în Geneva, Elvetia, cu numele întreg de Nicholas Michael Medforth-Mills, fiind fiul Principesei Elena si al profesorului Robin Medforth-Mills, decedat în 2002, care au fost casatoriti între 1983 si 1991. Nicolae mai are o sora, Elisabeta-Karina, cu patru ani mai mica. Între timp, în anul 1998, Principesa s-a recasatorit cu Alexander McAteer.
Nicolae a crescut în Durham, Marea Britanie, apoi în localitatea Henley-on-Thames unde a absolvit Colegiul Shiplake. În prezent, este student la Universitatea din Londra, unde studiaza managementul afacerilor si marketingul. Într-un interviu din "Ziua de Cluj", printul marturisea ca este interesat si de investitii imobiliare, relatii publice si resurse umane. De asemenea, el e pasionat de calatoriile în tari exotice, dar si de sport - rugby, hochei si fotbal - mostenind si fascinatia bunicului sau pentru masini. Este logodit cu Rebecca Byatt, o colega de universitate, dar care studiaza criminalistica si sociologia.
Nicolae a venit pentru prima oara în tara stramosilor sai în 1992, când l-a însotit pe regele Mihai în întâia vizita pe care fostul suveran a facut-o în România dupa 45 de ani de exil. Prin noul Statut al Casei Regale, din 30 decembrie 2007, Nicolae a fost desemnat al treilea în ordinea succesiunii la tron, dupa Principesa Margareta, prima nascuta a regelui Mihai si dupa propria mama, Principesa Elena. Pe de alta parte exista destui sustinatori ai monarhiei care îl vad pe Nicolae drept urmasul ideal al Regelui Mihai la tronul României. De altfel, în 2008, el declara ca este pregatit sa-si asume un astfel de rol, daca circumstantele istorice o vor cere. Acum doi ani, la împlinirea vîrstei de 25 de ani, printul a primit din partea bunicului sau titlul de Alteta regala si Principe al României.

0 comments:

Trimiteți un comentariu