Din Romania

Calatoreste in locurile de taina ale Romaniei! Un proiect unic de turism!

Daniel Roxin

Impreuna cu Agentia de turism Bonsi Travel, iti propunem, pentru prima data in Romania, explorarea celor mai tainice locuri din tara noastra, intr-un cadru organizat, alaturi de insotitori de grup avizati care te vor conduce dincolo de obisnuit. Aventura, misterul si surprizele pe care le-am pregatit vor face din aceste incursiuni, pentru multi, experiente de neuitat.
In tara noastra exista multe locuri misterioase, incarcate de istorie si magie. Dintre toate acestea am ales, pentru inceput, patru obiective, patru calatorii in locuri de taina, patru pachete turistice deosebit de incitante:
1. Muntii Buzaului, intre mister si realitate.
2. Descopera Cetatile Dacice din Muntii Orastiei.
3. Misterele din Padurea Baciu.
4. Ceahlaul - Muntele Sacru al dacilor.
Incursiunile pe care vi le propunem vizeaza mai mult decat vizitarea unor vestigii istorice sau admirarea unor peisaje incantatoare; in aceaste intalniri cu neobisnuitul si misterul, cu sufletul adevarat al poporului roman, veti avea ocazia sa priviti in spatele valului pe care istoria oficiala l-a pus peste adevar. Veti avea prilejul sa va intalniti cu oameni deosebiti si sa aflati lucruri care nu se spun la televizor sau prin ziare.
Calatoreste constient in locurile de taina ale Romaniei! Regaseste-te pe tine insuti, in spatiile sacre ale acestei tari!
Afla detalii despre pachetele turistice aici: www.locuridetaina.ro


Palatul Elisabeta, 14 februarie 2012

Avand in vedere decizia pronuntata la 14 februarie 2012 de catre inalta Curte de Casatie si Justitie - sectia civila, referitoare la cererea adresata Curtii de recunoastere a hotararii de la Lisabona asupra descendentei lui Mircea Grigore Lambrino din Regele Carol al II-lea, Casa Regala a Romaniei declara ca:
Aceasta decizie nu creaza niciun drept dinastic, si nici nu stabileste apartenenta persoanei sus-numite, astazi decedata, la Familia Regala. Aceasta este valabil si pentru descendentii sai, indiferent cine ar fi acestia.
In pozitia sa de Sef al Familiei Regale a Romaniei, Majestatea Sa Regele Mihai I este singurul care se poate pronunta asupra chestiunilor dinastice. Mai mult, potrivit prevederilor Normelor Fundamentale ale Familiei Regale a Romaniei, membrii Familiei Regale sunt:
- Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei;
- Majestatea Sa Regina Ana a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principesa Mostenitoare Margareta a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principele Radu al Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principesa Elena a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principesa Irina a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principesa Sofia a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principesa Maria a Romaniei;
- Alteta Sa Regala Principele Nicolae al Romaniei.
Nici Majestatea Sa Regele Mihai I al Romaniei, si nici fostii Sefi ai Familiei Regale a Romaniei - Regele Ferdinand I si Regele Carol al II-lea - nu au recunoscut sau acordat vreodata vreun titlu lui Mircea Grigore Lambrino sau descendentilor sai.
Folosirea, in orice context, public sau privat, a titlului de Principe al Romaniei, sau a apelativului Alteta Regala ramane prerogativa exclusiva a membrilor Familiei Regale aratati mai sus.


Prima editie a Salonului International Auto-MotoUn nou salon auto, denumit Salonul International Auto-Moto Bucuresti (SIAMB), va fi organizat în perioada 4-8 aprilie în Piata Constitutiei din Bucuresti.
"Evenimentul se adreseaza deopotriva producatorilor, importatorilor si distribuitorilor de automobile, motociclete si scutere, componente auto-moto, piese de schimb, accesorii, tuning si echipamente service auto-moto, companiilor de leasing si asigurari, firmelor specializate în închirieri auto. Vom concentra cele mai interesante oferte de Paste, adresate clientilor din piata auto-moto, într-un singur loc", se arata într-un comunicat al organizatorilor evenimentului, citat de MEDIAFAX
Expozantii vor beneficia de o publicitate media echivalata la peste un milion de euro, reprezentând spoturi video si audio, stiri si afisaje pe panouri stradale, conform sursei citate. Presedintele salonului, Mike Costache, a declarat în comunicat ca evenimentul poate marca, o data cu venirea primaverii, si "dezghetarea" pietei auto.
Ultimul eveniment de profil s-a desfasurat în perioada 5-9 octombrie 2011 la la Romaero Baneasa.


Proiect inedit! Cum arata Vlad Tepes si Mihai Viteazul în viziunea tinerilor de aziAsociatia pentru Promovarea Istoriei României, a lansat campania «AVEM SI NOI SUPER EROI», care o dedica tuturor românilor, de la mic la mare, de la tânar la batrân, de la ardelean la moldovean. Scopul campaniei este sa readuca în memoria si în inimile locuitorilor României eroii neamului demult uitati.

Imboldul care a determinat actiunile a fost acela ca în zilele de astazi copiii nostrii se joaca de-a Spiderman, Bakugan, Barbie sau Batman. De ce nu s-ar juca de-a Greuceanu, Prâslea, Pacala sau Ileana Cosânzeana?
Poate ca unul dintre motive ar fi ca Super Eroii nostrii nu sunt la fel de atractivi din punct de vedere grafic si poate nu mai sunt considerati de actualitate.
De aceea, una dintre activitatile campaniei este aceea de a aduce o noua fata, mai dinamica, mai captivanta a Super Eroilor nostrii. Împreuna cu agentia de creatie «Compas Studio», avându-l alaturi si pe unul dintre cei mai buni graficieni români, au pregatit un set de desene în ipostaze supereroice cu cei mai cunoscuti domnitori.
Daca va place acest proiect, puteti lasa comentarii si propuneri pe pagina de Facebook a asociatiei sau pe romaniaistorica.ro.


Mikado DanceDaca vrei sa oferi un cadou unic în acest început de primavara, Mikado Dance îti pune la dispozitie un voucher-cadou, echivalentul unui abonament lunar de 8 SEDINTE, în valoare de 75RON (în loc de 120RON), la oricare dintre cursurile: DANS ORIENTAL, DANS SPORTIV, STREET DANCE, TAE BO, ZUMBA sau REBOUND!

Tot ce trebuie sa faci este sa printezi voucher-ul, sa ne contactezi pe e-mail (mica_virginia@mikadodance.ro) sau telefonic (0723.472.016) pentru a stabili detaliile platii si sa faci voucher-ul cadou. Desigur, în cazul în care vrei sa îti faci singur un cadou, poti veni oricând cu voucher-ul direct la sala!!


O profesoara din Romania a fost decorata de Regele Spaniei

O profesoara care a promovat limba si cultura spaniola in Romania, intr-o perioada in care autoritatile comuniste intentionau sa le scoata din programa scolara de invatamant preuniversitar, a primit medalia Crucii Ordinului "Isabel la Catolica", distinctie acordata de Regele Spaniei, Juan Carlos.
Georgeta Vantiu a avut o contributie semnificativa la infiintarea, in 1990, a Liceului Bilingv "Miguel de Cervantes" la Bucuresti. De asemenea, profesoara a sprijinit si a sustinut dezvoltarea tuturor sectiilor bilingve functionale in prezent in Romania, de la Bucuresti, Ploiesti, Brasov, la Timisoara, Cluj-Napoca, Oradea, Craiova, Iasi si in comuna Rosu.
Profesoara Georgeta Vantiu are astazi 71 de ani si este pensionara.
"Intreaga viata a doamnei Georgeta Vantiu a fost, de fapt, o batalie pentru promovarea limbii si culturii spaniole. In anul 1986, autoritatile comuniste aveau intentia de a renunta la limba spaniola din programele de invatamant.
Nu s-a intamplat asta gratie hotararii cu care doamna Vantiu a sustinut programe, semnand proteste si pledand, oricate umilinte ar fi presupus asta, pentru mentinerea materiei de studiu in sistemul de invatamant", a declarat ambasadorul Spaniei la Bucuresti, Don Estanislao de Grandes Pascual.
La randul sau, prof. univ. Maria Mendez de Valdivia, atasat al Ministerului Educatiei la Ambasada Spaniola de la Bucuresti, a precizat ca profesoara Georgeta Vantiu a primit medalia in cel mai inalt grad posibil "pentru o persoana care nu este angajata in niciun fel politic".
Distinctia i-a fost acordata in cadrul ceremmoniei de deschidere a celei de-a VIII-a editii a Festivalului National de Teatru Scolar in limba spaniola.
Orden de Isabel la Catolica este o inalta decoratie a Spaniei, instituita de regele Fernando al VII-lea la 14 martie 1815 si acordata atat cetatenilor spanioli, cat si celor straini, pentru merite deosebite aduse Natiuni. Aceasta este acordata in mod special pentru cei care se remarca in mod exceptional pentru serviciile si devotamentul fata de limba, cultura si civilizatia Spaniei in relatiile cu celelalte state.
   

0 comments:

Trimiteți un comentariu