Din Diaspora

Asociatia Oamenilor de Afaceri Români / Association des Gens d'Affaires Roumains„AGAR - Seminarii esentiale"
In cadrul seriei „AGAR - Seminarii esentiale", Asociatia Oamenilor de Afaceri Romani in Quebec a prezintat cea de-a doua conferinta cu tema „Leadership antreprenorial" sustinuta de dl. Catalin Costache.
Prezentarea si conferentiarul si-au propus sa raspunda la cateva intrebari: Cum putem masura leadershipul fiecaruia dintre noi? In ce mod ne putem dezvolta leadership-ul? Care sunt diferentele dintre management si leadership? Ce sau cine formeaza un leader?
Conferinta a fost precedata de interventia d-nei Valeria Diana Toma, membra AGAR in care a vorbit despre Pricipiile generale ale francizei si a fost urmata de prezentarea participantilor la seminar, a produselor sau serviciilor pe care acestia le ofera.
Seminarul s-a adresat in egala masura persoanelor fizice, specialistilor din toate domeniile care
activeaza pe cont propriu, antreprenorilor si viitorilor antreprenori, precum si tuturor celor interesati de temele prezentate.
Seminarul permite de asemenea stabilirea de noi contacte si de intarirea relatiilor intre membrii
comunitatii de afaceri a romanilor din Quebec intr-o atmosfera destinsa. O gustare a fost oferita de AGAR.
Catalin Costache este consultant international pe probleme de telecomunicatii si energie. Membru AGAR din 2012.
A venit in Canada prima data in 1995, revenind in 2006 si 2009. A descoperit marketing-ul la 25 de ani lucrand intr.o companie multinationala daneza - LEGO GRUP. In cei peste 20 de ani care au urmat s-a specializat in reproiectarea proceselor si modelelor de afaceri, negocieri si lobby, fuziuni si achizitii, identitate corporatista si branding de tara.
A activat in industria alimentara, industria constructoare de masini si in industria farmaceutica. Intre 2005 si 2008 a operat ca broker pe bursele de la Frankfurt si NY. Acum, impreuna cu 2 din cei 5 copii ai sai, dezvolta de la Montreal un business online in 23 de tari.
Pe plan comunitar, implicarea lui Catalin Costache s-a tradus prin initierea si dezvoltarea priectului unei biblioteci de carte romaneasca la Montreal care dispune de un fond de 10000 carti, intre care 3000 pot fi comandate online.
Valeria Diana Toma este curtier imobiliar independent (Courtier Immobilier Agréé / Certified Real Estate Broker) cu studii de Drept in afaceri, Gestiune imobiliara in Canada si de Inginerie Mecanica in Romania.
Este membra activa a AGAR si pasionata sustinatoare a valorilor acesteia din anul 2011.


Doi români, premiati de Academia Americana de Film pentru o idee revolutionaraRadu Corlan si Petru Pop au primit "Scientific and Engineering Award", în cadrul unei ceremonii care a avut loc la Los Angeles pentru inovatiile în domeniu, relateaza Film Reporter.
Cei doi români, alaturi de polonezul Andy Jantzen si americanul Richard Toftness, sunt echipa de vârf a companiei Vision Research Inc., lider mondial în tehnologia de captura a imaginilor high speed cu familia de aparate Phantom.

Camerele Phantom sunt foarte usor de manevrat, au memorie încorporata, iar imaginile pot fi vazute imediat dupa ce au fost filmate.
O astfel de camera costa pâna la câteva sute de mii de dolari, dar sunt o adevarata mana cereasca pentru producatorii de la Hollywood. Printre filmele la care au fost recent folosite aceste camere se numara "Sherlock Holmes", "Inception", "Captain America" sau "TRON: Legacy".Calitatea cea mai importanta a unei astfel de camera este ca poate filma foarte multe cadre pe secunda, mai multe decat o camera obisnuita, nu ca este manevrabila si are memorie incorporata.
"Pentru crearea gamei Phantom de camere de filmat rapide, Academia ofera premiile pentru Stiinta si Inginerie lui Radu Corlan, Andy Jantzen, Petru Pop si Richard F. Toftness", a spus actrita Milla Jovovich, cea care a prezentat premiul.
Cei doi români au împartit premiul cu colegii lor de la compania americana Vision Research si fiecare a avut ocazia sa ia cuvântul la tribuna ca orice alt laureat al Academiei.
"As vrea sa le multumesc utilizatorilor nostri foarte talentati pentru tot ce ne-au învatat de-a lungul anilor si pentru operele lor deosebite care au aratat de ce sunt capabile camerele noastre", a spus Radu Corlan.
"Le multumesc colegilor care m-au sprijinit în tot acest proiect. Si este o mare onoare sa primesc acest premiu al Academiei", a declarat Petru Pop.
Camerele Phantom pot filma pâna la un milion de cadre pe secunda si sunt folosite de producatorii de la Hollywood pentru efecte speciale.


Decernarea Meritului cultural in Grad de Cavaler

Gelu Vlasin
gelu.vlasin@fedrom.org
Prin decretul nr. 28 din 16 ianuarie 2012 al presedintelui României a fost conferit Ordinul Meritul Cultural, în Grad de Cavaler categoria A "Literatura", scriitorului Gelu Vlasin, cetatean roman rezident in Spania la Madrid.

Atmosfera festiva, însa discreta si de bun simt, la 20 februarie, la sediul Ambasadei României din Madrid cu ocazia decernarii Ordinului Meritul Cultural în Grad de Cavaler - decoratie primita din partea statului român prin intermediul Administratiei Prezidentiale la propunerea Ministrului Culturii. Am fost destul de emotionat în prezenta prietenilor si apropiatilor care au participat la eveniment dar mai ales în prezenta Cristinei, sotia mea si-a fiului meu Darius, care în scurta vreme a devenit protagonistul numarul unu, "cotropind" teritoriul Ambasadei si surclasându-ma fara drept de apel. Decoratia mi-a fost înmânata de catre domnul Ministru Consilier Ilie Banica în urma unui discurs bine închegat, fara prea multa risipa de metafore si cât se poate de coerent ceea ce demonstreaza ca nu întâmplator a fost domnia sa la un moment dat purtator de cuvânt al MAE. Printre participanti, înafara de agreabila prezenta a doamnei consilier Stefana Rotaru, anfitrioana evenimentului, am remarcat prezenta unor oameni la care tin în mod special si carora doresc sa le aduc multumiri si pe aceasta cale. Ma refer la Don Melquiades, profesorul, omul fara de care probabil drumul meu spre Madrid s-ar fi poticnit pe undeva prin Castilla la Mancha si Don Miguel Fonda, care a reusit în momente dificile sa ma faca sa cred în continuare în proiectul FEDROM. Sunt doua dintre persoanele fara de care probabil n-as fi putut ajunge acum în ipostaza de-a primi una dintre cele mai înalte distinctii acordate de catre statul român.
M-a bucurat de asemenea prezenta colegilor mei de la IDESIE- Instituto de Estudios Superiores de Ingeniería y Empresa (Marcos, Fernando, Tani si Jose Maria) a celor de la Federatia Asociatiilor Românesti din Spania - FEDROM (Miguel, Ana si Silvia), a lui Jesus Benito, Liana Cureraru (împreuna cu sotul), a directoarei ICR Madrid, Ioana Anghel, a lui Claudiu Store si Cornel Drinovan, Ruxandra Constantinescu, Agustin Gonzalez Plasencia, Doru Carbunaru (împreuna cu sotia), a reprezentantilor Ambasadei (Ionut Neagu, Ionut Marian Vâlcu, etc.). Am adus multumirile cuvenite celor prezenti, am dedicat decoratia familiei, membrilor Retelei literare si ai României din Diaspora precum si celor care de o luna de zile protesteaza în Piata Universitatii pentru redobândirea demnitatii nationale înfruntând cu stoicism vicisitudinile vremii. Lor si tuturor românilor atât din tara cât si din Diaspora care (înca) mai cred în valorile morale si spirituale ale acestei tari, celor care considera ca Monarhia ar putea fi o solutie buna pentru România si tuturor celor care mai au sperante într-o schimbare adevarata. Am uitat sa aduc multumiri publice colegilor mei de la FEDROM însa îmi repar acum greseala rugându-i sa-mi ierte scaparea care n-a fost intentionata ci s-a datorat emotiilor pe care le-am avut în acele momente.


Lucian Bute a devenit cetatean canadianPugilistul român Lucian Bute a devenit luni cetatean canadian, dupa ce a depus juramântul în cadrul unui eveniment ce a avut loc la scoala primara St-Dorothy din Montreal.
Bute a primit cetatenia canadiana alaturi de alte 30 de persoane provenind din 19 tari care au depus juramântul cu aceasta ocazie, informeaza Agerpres.
Lucian Bute a plecat în Canada în 2003, fiind mai întâi sparring-partner-ul lui Eric Lucas, înainte de a semna un contract de profesionist cu Interbox.
De atunci, românul a devenit un nume în lumea boxului profesionist, reusind sa câstige toate cele 30 de meciuri disputate pâna acum (24 înainte de limita).
Lucian Bute îl va întâlni la Nottingham, pe 26 mai, pe britanicul Carl Froch, într-o partida în care îsi va pune pentru a zecea oara în joc centura IBF. Românul a obtinut la profesionisti 30 de victorii din tot atâtea meciuri (24 prin KO), în timp ce oponentul sau, englezul Carl Froch, are 28 de victorii din 30 de meciuri (20 prin KO).


Junimea Romana din Montréal-Scoala pentru minte, inima si cultura
www.junimeamontreal.org

EVENIMENTELE SESIUNII DE PRIMAVARA 2012
21 aprilie, Serbare de deschidere de sesiune Teatru, muzica si poezie
28 aprilie, Concurs de matematica Cangurasul pentru clasele prescolari, cls I si cls a II-a.
5 mai, Ziua Mens sana in corpore sano (Ziua nationala a sportului si a educatiei fizice in Québec)- Journée Mens sana in corpore sano (Journée nationale du sport et de l'activité physique au Québec). Diferite activitati (baschet, tenis, volei, etc) la care sunt invitati profesorii, parintii, elevii scolii si toti cei care vor sa ni se alature. 
12 mai, Concurs de istorie cu public 10 Mai - Regalitate si Independenta Romaniei, Ziua Europei
20 mai, Vizita la Ambasada Romaniei de la Ottawa si la Parlamentul Canadei - Intalnire cu oficiali romani. Festivalul lalelelor si vizita la muzee.
2 iunie, Analiza comparativa din perspectiva istorica - Romania-Canada. Prof. Cosmin-Marius Soare.
16 iunie, Serbare de inchidere a anului scolar. Expo si expozee: Personalitati si locuri din Romania. Degustare de produse specific romanesti. 
Toate activitatile sunt gratuite, va asteptam cu drag!
Mai multe detalii puteti afla pe site-ul scolii www.junimeamontreal.org

Otilia-Sorina Tunaru
M.A.V.A.-La Marche à l'amour, à la vie et à l'amitié
École Junimea Romana din Montréal
Scoala pentru minte, inima si cultura
Cell : 514 884-6530
www.youtube.com/MAVAMontreal
http://www.junimeamontreal.org/
www.terranovamagazine.ca


Editura RAFET si Asociatia ,,Renasterea Râmniceana''

Constantin Marafet

FESTIVALUL-CONCURS INTERNATIONAL DE CREATIE LITERARA
„TITEL CONSTANTINESCU" REGULAMENT

CONCURS DE VOLUME
Festivalul international de Creatie Literara "TITEL CONSTANTINESCU", editia a V-a, îsi propune sprijinirea creatorilor literari din România si din diaspora. Concursul de literatura cuprinde mai multe genuri literare, la care concurentii pot lua parte (poezie, proza scurta, eseu, teatru, critic, traducere).
Etapele desfasurarii concursului sunt urmatoarele:
-         primirea lucrarilor: 15 ianuarie – 1 IULIE 2012
-         jurizarea si stabilirea câstigatorilor: 1 IULIE – 1 AUGUST 2012
-         premierea si gala laureatilor: 18 AUGUST 2012, în cadrul ,, Zilelor Râmnicului''
Creatorii literari pot participa la concurs la unul sau la mai multe genuri literare, cu un singur volum care sa nu depaseasca 120 pagini  scrise pe computer, cu litera de 12, format A5. Nu sunt acceptate volumele publicate.
Acestea se primesc la sediul Editurii RAFET din Râmnicu Sarat, str. Gradistea, nr. 5, jud. Buzau, cod postal 125300, pe CD, ori pe adresa de e-mail: editurarafet@yahoo.com.
Volumele trimise pentru concurs nu se returneaza, dupa terminarea festivalului.

 Premiile care se vor acorda:
1. Marele Premiu „Titel Constantinescu" – publicarea volumului
2. Premiul  ,,Slam Râmnic - publicarea volumului
3. Premiul „C.C. Datculescu" - publicarea volumului
4. Premiul „Octavian Mosescu" - publicarea volumului
5. Premiul „Florica Cristoforeanu" - publicarea volumului
6. Premiul pentru traducere
Lucrarile celor nominalizati la premii vor fi antologate într-un volum.

0 comments:

Trimiteți un comentariu