Cum si cine ii permite?

Cum este posibil?    Motto: „Cel care a transformat atitudinea antiminoritara, homofobia si antimulticulturalismul într-un larg succes cultural este Horia-R. Patapievici."
Gabriel Andreescu, Extremismul de dreapta în România

H. R. Patapievici si-a permis, sa interzica la New York, filmarea Festivitatii organizata de Societatea "DORUL" (infiintata cu mai mult de 100 de ani in urma de oameni care si-au iubit Patria) pentru comemorarea zilei de nastere a lui Mihai Eminescu - marele nostru geniu - pentru care se adusesera actori renumiti din tara, gest care a revoltat intreaga asistenta prezenta. De ce i se permite?
Inca un NEMERNIC - Patapievici despre români... El conduce institutul Cultural Roman, cu reprezentante-biblioteci in mai toate capitalele si orasele mari ale lumii...
Nascut în 1957, la Bucuresti. Absolvent al Facultatii de Fizica în 1982
Doctorand în filosofie din 1990
Presedintele "Institutului Cultural Român" din 2005.
Si acum, iata opiniile presedintelui "Institutului Cultural Român" despre România si Români, despre Cultura si Limba Româna.
GEOGRAFIA ROMÂNIEI:
"Radiografia plaiului mioritic este ca a fecalei: o umbra fara schelet, o inima ca un cur, fara sira spinarii." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)
POPULATIA ROMÂNIEI:
- "23 de milioane de omuleti patibulari." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag 53)
- "Un popor cu substanta tîrîta. Oriunde te uiti, vezi fete patibulare, ochi mohorîti, maxilare încrîncenate, fete urîte,    guri vulgare, trasaturi rudimentare." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.34)
- "Românii nu pot alcatui un popor pentru ca valoreaza cît o turma: dupa gramada, la semnul fierului rosu." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag. 64)
LIMBA ROMÂNA:
"Româna este o limba în care trebuie sa încetam sa mai vorbim sau... sa o folosim numai pentru înjuraturi..." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.64)
ISTORIA ROMÂNILOR:
"In toata istoria, mereu peste noi a urinat cine a vrut. Cînd i-au lasat romanii pe daci în forma hibrida stramoseasca, ne-au luat în urina slavii: se cheama ca ne-am plamadit din aceasta clisa, daco-romano-slava, ma rog. Apoi ne-au luat la urinat la gard turcii: era sa ne înecam, asa temeinic au facut-o.
Demnitatea noastra consta în a ridica mereu gura zvîntata iar ei reîncepeau: ne zvîntam gura la Calugareni, ne-o umpleau iar la Razboieni, si asa mai departe, la nesfîrsit.
Apoi ne-au luat la urina rusii, care timp de un secol si-au încrucisat jetul cu turcii, pe care, în cele din urma, avînd o basica a udului mai mare (de, betiile...) i-au dovedit." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.63)
CULTURA ROMÂNILOR: "Puturosenia abisala a statutului suflet românesc... spirocheta româneasca îsi urmeaza cursul pîna la eruptia tertiara, subreptice, tropaind vesel într-un trup inconsient, pîna ce mintea va fi în sfîrsit scobita: inima devine piftie iar creierul un amestec apos." (din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag49)
-"Cu o educatie pur româneasca nu poti face NIMIC." (Din "Politice" de H.R. Patapievici, editia 1996, pag.56)
"România are o cultura de tip second hand" a enuntat în-tr-o emisiune televizata. (dupa Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr.24/ 2005)
VIITORUL ROMÎNIEI:
"Eminescu este cadavrul nostru din debara, de care trebuie sa ne debarasam daca vrem sa intram în Uniunea Europeana."(dupa Viorel Patrichi în Revista "Rost" nr. 24 / 2005)
*
Cele de mai sus se pot verifica în partea întîia a volumului "POLITICE" aparut în 1996 în Editura Humanitas; citate si în Revista "ROST" NR.24 / 2005.

http://civicmedia.ro/acm/index.php?option=com_content&task=view&aid=751&Itemid=99

0 comments:

Trimiteți un comentariu