Mesajul de Craciun al Regelui Mihai I

Mesajul de Craciun al Regelui Mihai I: Vor fi in continuare momente de cumpana


"Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur ca vor fi în continuare momente de cumpana si ca multe aspecte din viata noastra vor lasa înca de dorit", spune Regelui Mihai I în mesajul adresat cu ocazia Craciunului.
"În anul 1940, dupa plecarea tatalui meu, am adresat primul mesaj de Anul Nou catre voi. Aveam 19 an, iar tara si continentul nostru se aflau în razboi. În aceste zile, de la Savârsin, va transmit mesajul meu, dupa saptezeci de ani de traditie aproape neîntrerupta. De la Bucuresti, Sinaia, Versoix sau Savârsin, cuvintele mele s-au îndreptat mereu catre voi cu aceeasi iubire, grija, respect si speranta", spune Regele Mihai I în mesajul sau de Craciun, potrivit MEDIAFAX .
Majestatea Sa sustine ca trecerea anilor îti da posibilitatea sa vezi ce s-a schimbat în lume si ce anume a ramas. "Un lucru neschimbat în viata românilor este importanta pe care familia o acorda Craciunului si Anului Nou. Acelasi fior al sarbatorilor, acelasi îndemn la bunatate, la deschiderea sufletului si la minunea Nasterii Domnului. Ultimii zece ani la Savârsin au adus Familiei mele bucuria de a vedea traditiile populare si entuziasmul familiilor de la tara aproape neschimbate", continua Regele.
Si astazi, în 2011, ca si în anii copilariei sale - spune Mihai I - sau anii grei ai razboiului, bunicii, parintii si copiii, alaturi de restul familiei se aduna în jurul bradului, îsi ofera daruri, petrec la masa de Craciun si se bucura de apropierea celui drag.
"În anul 2011 am avut multe întâlniri cu români din toate colturile tarii si de pe multe meleaguri ale Europei. Sarbatorirea Jubileului de 90 de ani mi-a dat ocazia sa primesc mii de oameni la Palatul Elisabeta si la Savârsin, într-o sarbatoare care a cuprins întreaga suflare româneasca. Aceasta dovada de iubire si de pretuire, încununata de adresarea de la tribuna Parlamentului catre Natiunea româna, a fost o alinare pentru toate suferintele si neajunsurile pe care a trebuit sa le trecem cu totii în ultimele decenii. Regina si cu mine suntem fericiti sa avem alaturi familia noastra si sa vedem cât de mult copiii si nepotii nostri fac pentru ca rostul Casei Regale sa continue, pentru binele României", scrie Regele.
Nasterea Domnului Isus Hristos este tot povestea unei familii. O familie aflata în împrejurari grele. O frumoasa lectie despre grija fata de cei neînsemnati, despre cum noi, oamenii, suntem parte a unei mari familii. O lectie de umilinta, dar si de mândrie. De durere, dar si de înaltatoare umanitate. O lectie necesara în lumea de astazi, în care atâtia oameni se simt uitati, umiliti sau neîntelesi.
"Se apropie un nou an, pe care vi-l doresc tuturor mai bun decât cel trecut! Sunt sigur ca vor fi în continuare momente de cumpana si ca multe aspecte din viata noastra vor lasa înca de dorit. Nu avem nicio sansa de a asterne un drum solid generatiilor viitoare daca vom lasa mereu pe ceilalti sa rezolve ceea ce este raspunderea noastra.Transmit gândul meu bun soldatilor români care îsi risca viata si fericirea familiei pentru binele tarii. Totodata, gândurile mele se îndreapta catre toti cei care se simt singuri, neiubi?i sau cei care sunt bolnavi. Felicit pe românii care stiu ca au facut ceva bun pentru ca tara lor sa mearga mai departe. Si doresc tuturor românilor, tineri si batrâni, din tara si din afara hotarelor ei, Craciun fericit, cu pace în suflet, si la multi ani pentru 2012, împreuna cu cei dragi! Asa sa ne ajute Dumnezeu!", îsi încheie mesajul Regele. 

0 comments:

Trimiteți un comentariu