Vernisaje pe doua continente!

În 7 aprilie a.c., la eleganta galerie AMSTERDAM WHITNEY din New York  (Chelsea), a avut loc vernisajul expozitiei  EVANESCENT N-VISIONS, unde a participat si cunoscuta artista Luminita GLIGA, cu cinci picturi din creatia recenta. Acestea fac parte din ciclul Aqua Garden, tema care o preocupa pe artista în mod special. Luminita expune alaturi de reputati artisti din lume.
Amsterdam Whitney Gallery este situata în Manhattan si face parte din topul primelor zece galerii de arta din Chelsea.
La vernisaj au participat artistii, importanti colectionari – avocati, judecatori, doctori, reprezentanti ai caselor regale din Franta si Rusia. Protocolul a fost special – sampanie, brânzeturi Zabars, prajituri, fructe si ciocolata.
Cromatica puternica din compozitiile abstracte care ilustreaza frumusetea creaturilor marine într-un stil Pop Art au fost foarte bine primite.
Excelenta Sa Ambasador Dr. Alton Louis Amsterdam III a avut cuvinte de lauda la adresa tablourilor Luminitei si a transmis salutarile sale si gânduri de bine poporului român.
La o zi dupa vernisajul de la New York, pe alt continent, la Beijing, un tablou de mari dimensiuni intitulat LUNA a fost expus în Beijing Collection 2011 alaturi de creatiile altor 15 artisti internationali. Pictura va ramâne în colectia NY Arts Beijing. Prezenta Luminitei Gliga în acest proiect din Beijing se datoreaza Galeriei Broadway din New York care se ocupa de promovarea artistei în lume.Poetul Ioan Gliga, Luminita si Excelenta Sa Ambasador Dr. Alton Louis Amsterdam III                   
Activitatea artistica a Luminitei Gliga este consemnata de revista NY Arts Magazine precum si de prezenta în  International Contemporary Artists. Noul catalog al artistei, aparut cu sprijinul firmei TESS din Brasov este sustinut de texte critice de specialitate ale editorului NY Arts Magazine, Abraham Lubelski, ale artistului american David Kastner si crticului de arta Victoria Anghelescu de la Bucuresti.

0 comments:

Trimiteți un comentariu