Sunteti prezent în Québec?

Régie de l'assurance maladie va pune aceasta întrebare.

Régie de l'assurance maladie du Québec doreste sa se asigure ca persoanele recent înscrise la Régime d'assurance maladie îsi cunosc obligatiile. Aproximativ 156 000 de scrisori care explica conditiile necesare mentinerii dreptului la Régime vor fi expediate prin posta în cursul lunilor urmatoare.
Pentru a beneficia de serviciile de sanatate acoperite de Régie de l'assurance maladie du Québec în mod gratuit, trebuie nu numai sa aveti domiciliul fix în Québec, dar de asemenea sa  fiti prezent mai mult de jumatate de an. Régie de l'assurance maladie doreste sa favorizeze cunoasterea acestor conditii.

Conditii de retinut

În cursul primelor 12 luni de cuvertura, trebuie sa aveti mai putin de 183 zile de absenta din Québec. Apoi, perioada luata în consideratie este anul civil — trebuie deci sa totalizati mai putin de 183 de zile de absenta între 1 ianuarie si 31 decembrie în fiecare an. În ambele cazuri, perioadele de timp de 21 zile sau mai putin petrecute în exteriorul Québec-ului nu se calculeaza.

Consecinte

Daca conditia prezentei în Québec nu este respectata în timpul primelor 12 luni, înscrierea la Régime d'assurance maladie este anulata. Va trebui atunci sa rambursati la Régie de l'assurance maladie costul serviciilor de sanatate primite de la începutul acestei perioade.

Dupa primele 12 luni de cuvertura, persoana care nu respecta conditia înceteaza de a mai fi acoperita de  Régime d'assurance maladie timp de tot anul în care s-a absentat 183 de zile sau mai mult. Ea trebuie, în consecinta, sa ramburseze la Régie de l'assurance maladie costul serviciilor de sanatate primite în anul respectiv.

Informati Régie de l'assurance maladie

Respectati aceste conditii ? Înainte de a va absenta din Québec, verificati la Régie de l'assurance maladie daca veti conserva dreptul la Régime d'assurance maladie. Exista anumite exceptii la conditiile descrise mai sus. Informatiile sunt disponibile la www.ramq.gouv.qc.ca (în franceza si engleza).

Actiunea de informare si de verificare în curs se adauga la alte mijloace utilizate pentru a favoriza respectarea conditiei de prezenta în Québec de catre persoanele înscrise la Régie de l'assurance maladie.

ACCÉSSS
Alliance des Communautés Culturelles pour l'Égalité dans la Santé et les Services Sociaux

0 comments:

Trimiteți un comentariu