Fundatia Romana din Montreal in sarbatoare - Balul primaverii - editia 2011

de Ana Maria SurugiuChiar daca iarna nu vrea sa plece, Fundatia Romana din Montreal si publicatia Tribuna Noastra, au  organizat traditionalul  Bal  al  Primaverii, aflat la a 18-a editie.
Anul acesta, evenimentul a  fost dedicat domnului Basile Gliga - initiatorul, acestei frumoase intalniri periodice a romanilor din diaspora canadiana.  Prezenta lui si a familiei sale la Bal ne-au bucurat pe toti, de la mic la mare.  Domnia sa a trecut printr-o perioada dificila din punct de vedere al sanatatii si a tinut sa fie impreuna cu noi, alaturi de sotie si copii.
Balul a fost o reusita el avand loc intr-o ambianta cocheta, in 12 martie 2011, la Chateau Royal, in Laval. Fiecare moment a reflectat bunul gust, eleganta, bucuria de a fi impreuna.
Balul a fost o reusita el avand loc intr-o ambianta cocheta, in 12 martie 2011, la Chateau Royal, in Laval. Fiecare moment a reflectat bunul gust, eleganta, bucuria de a fi impreuna.
Plin de emotii,  domnul Basile Gliga, fondatorul si presedintele FRM, editorul publicatiei Tribuna Noastra a multumit invitatilor oficiali si participantilor pentru modul in care a fost primit.
De asemenea, doamna Gliga a tinut sa multumeasca invitatilor si tuturor prietenilor ce au fost alaturi in toata aceasta vreme.

Consulatul General al Romaniei la Montreal a fost reprezentat de doamna Ileana Letitia Belivaca, ofiter consular, care a prezentat un salut din parte domnului Ioan Bogdan Bucur, consul general. Domnia sa a subliniat buna organizare a evenimentului, dar si faptul ca nu trebuie sa uitam ca suntem departe de cei de-acasa, si este convinsa ca toti suntem cu gandul la cei dragi. Cu ocazia zilei de 8 martie a salutat prezenta doamnelor, dar si eleganta acestora.
Domnul Evereklian Agop, candidat pentru Partidul Conservator in Pierrefonds-Dollard-des-Ormeau, un bun cunoscator al comunitatilor culturale, aflat pentru prima oara in comunitatea romaneasca, prin cuvinte calde a subliniat locul si importanta comunitatii romane in plan social, cultura, politic din Canada. In mod deosebit a tinut sa salute prezenta domnului Gliga trecand scurt in revista realizarile sale dar si speranta ca ele nu se vor opri aici.
Doamna Svetlana Litivin, candidat Partidul Conservator Canada pentru Saint-Laurent-Carteville, o veche cunostinta a comuitatii romane, si nu numai, a subliniat contributia adusa de comuniatea romana la viata canadiana. Adresandu-se domnului Gliga, aceasta i-a transmis urari de sanatate si recuperare cat mai rapida.
Au fost prezenti  Mr. Guy Quellette, deputat de Chomedey, Laval, impreuna cu sotia, Mme Isabelle Brodeur, un prieten apropiat al comunitatii noastre, care a apreciat eforturile pe care le face comunitatea pentru a se integra in cotidian.
De asemena, au onorat invitatia Rodolpe Husny, candidat din partea Partidului Conservator in Outremont; Miroslav Litvinyuk, vice-presedinte al Asociatiei Paritdului Conservator St.Laurent-Cartierville; Eric Paquette, director Jeunes Chambres de Commerce de Montreal.
Evenimentul constituie o dovada ca, noi romanii, putem sa fim impreuna si in acelasi timp sa apartinem marii familii montrealeze.  Pentru cei tineri care vor sa se afirme social cat si politic este o oportunitate de a cunoaste mai bine comunitatea careia le apartin.
Un mesaj important a fost transmis din parte ministrului emigratiei, multiculturalism si cetatenie -Jason Kenney-  ce a urat cele mai bune ganduri la aceasta mare sarbatoare romaneasca.
Momentele artistice care au urmat discursurilor au fost apreciate. Corul de profesori de la Scoala Mechta, director Tatiana Sitnikova, a sustinut un scurt recital, aplaudat la scena deschisa. Tanara solista Oxana Lazariuc vine din Moldova, desi sosita de numai 2 ani in Canada a reusit sa-si gaseasca locul; Leonid Sarament este venit tot din Moldova, si a reusit sa fie laureat al concursului "Doua stele" de la Montreal. Cunoscuta solista si interpeta a folclorului romanesc Anuca Dragan-Duval a atras atentia invitatilor prin vocea sa sublima dar si prin darurirea cu care interpreteaza cantecele.
Organizarea tombolei,  premiile oferite au constituit un moment de delectare.
Organizatorii multumesc invitatilor pentru participare si un multumesc deosebit sponsorilor: Magazinului  Elysee Fourrures, patron Angela Rigas Arigirou; Magazinului Maison inVino, patron Daniela Sarbu; Club Voyages Inter Pallas, director Marcella Trana, Limo Simon, patron Nutu Simion.
Aceasta seara, cu totul de exceptie si plina de emotii, a  ramas in sufletele noastre, speram sa ne revedem si-n anii ce vin!


0 comments:

Trimiteți un comentariu