Luminita GLIGA

TERRAVISION la Galeria ARTIS - Teatrul National din Capitala

Din 28 octombrie pîna în 20 noiembrie 2010, Galeria ARTIS de la Teatrul National Bucuresti, a gazduit pe simezele sale, picturile binecunoscutei artiste LUMINITA  GLIGA.
Expozitia TERRAVISION, itineranta chiar prin numele ce-l poarta, a început la Brasov prin personala de la Muzeul de Arta, în vara anului 2008, artista expunînd peste 60 de creatii - peisaje interpretate, inspirate din calatoriile de studii prin lume, de la Niagara la Poiana Marului, dar si o serie de autoportrete din tema pentru doctoratul sau în arte.
Luminita alaturi de Abraham Lubelski, propietarul Galeriei Broadway
si directorul NY Arts Magazine

Vreme de doi ani au fost împodobite simeze ale galeriilor din Bucuresti, Zurich, Londra, New York cu tablouri realizate si semnate de Luminita Gliga bucurîndu-se de laurii succeselor de pretutindeni.
Actuala expozitie aduce desigur lucrari noi. Peste 20 de imagini pictate inspirate din viata din adîncurile marine, mirifice gradini acvatice intitulate Aqua Garden, se alatura grupului de peisaje interpretate.

***

Itinerar plastic

Sase panze pictate alcatuind un poliptic din expozitia itineranta CANIS URBIS ale artistei Luminita GLIGA au ajuns in aceste zile la New York City, fiind expuse timp de o luna la celebra galerie americana Broadway Gallery, situata in cea mai selecta zona a metropolei americane, SoHo.

Artista expune  alaturi de reputati artisti profesionisti din lume in cadrul Gobal Art Project, expozitia purtand numele The International Artists At Home & Abroad (Artisti internationali de acasa si de departe), "o selectie de artisti din intreaga lume care creaza noi perspective globale cu arta lor".
The Golden Stray Dog

Vernisajul a avut loc pe 9 decembrie a.c., polipticul The Golden Stray Dog bucurandu-se de un binemeritat succes din partea numerosului public american. Domnul Abraham Lubelski, proprietarul galeriei si totodata directorul revistei NY Arts Magazine a apreciat in mod deosebit creatia Luminitei Gliga, aratandu-se interesat de o colaborare de durata cu aceasta.
De remarcat faptul ca lucrarea aceasta a cunoscut un traseu spectaculos in anul 2010 alaturi de celelalte care au ca subiect imaginea cainelui in societate (Canis Urbis) pornind de la GoldArt Gallery din Bucuresti, Art Show Zurich, The Brick Lane Gallery Londra si Broadway Gallery NYC.  
Expozitia este deschisa pana in 30 decembrie a.c.

0 comments:

Trimiteți un comentariu