Diaspora Voteaza

Diaspora Voteaza este o campanie pentru introducerea votului prin internet sau prin corespondenta pentru cetatenii romani din strainatate initiata si sustinuta de catre GRSPSociety, reteaua internationala a studentilor si tinerilor profesionisti romani in parteneriat cu Liga Studentilor Romani din Strainatate, Harvard Romanian Association, Deutsch-Rumänischer Kulturkreis Köln, Doina Community of Romanian Aucklanders, Romanian Student Association at Stanford, Asociatia Comunitatii Romanesti din Australia de Sud, Asoctiatia Studentilor Romani de la Universitatea Chicago, Romanian Cultural Exchange, Asociatia Studentilor si Doctoranzilor Romani in Franta, Asociatia Studentilor de la Universitatea Princeton, Romanian Hungarian Intercultural Youth Society, si Asociatia San Marino-Italia-Romania. Momentan, echipa noastra finalizeaza o cercetare care va sta la baza unui proiect de lege. Aceasta va fi prezentata in cadrul unei conferinte in Bucuresti in noiembrie, sub forma unui policy paper. Intalnirea isi propune sa reuneasca parlamentari romani si lideri de opinie.
Pana atunci, avem nevoie de ajutorul vostru:
1. Am lansat o petitie pentru facilitarea exercitarii dreptului la vot pentru romanii din strainatate. Am strans mai bine de 200 de semnaturi (140 deja confirmate), si speram sa strangem cel putin 10,000 pana decembrie pentru a pune aceasta tema pe agenda publica in Romania. Va rugam sa o semnati si sa o promovati!

2. Pentru a completa studiul nostru, am creat un chestionar online care sa masoare pulsul politic al diasporei. Va rugam sa luati 5 minute sa completati chestionarul si o promovati!

3. In perioada 20 septembrie – 20 octombrie, vom organiza o serie de dezbateri pe tema introducerii votului prin corespondenta sau prin Internet in strainatate. Dezbateri se vor tine in Amsterdam, Barcelona, Boston, Bruxelles, Budapesta, Chicago, Paris. Ajutati-ne sa tinem o dezbatere si in orasul vostru!

Va rugam sa trimiteti mai departe acest mesaj spre persoane si grupuri interesate. Ajutati-ne sa intarim democratia romaneasca si participarea electorala a cetatenilor romani aflati permanent sau temporar in strainatate.

Petitie: http://diasporavoteaza.org/petitie

Chestionar: http://diasporavoteaza.org/chestionar

Dezbateri: http://diasporavoteaza.org/dezbateri

Mai multe informatii despre proiect: http://diasporavoteaza.org/despre

Cu respect,

Andrei Popovici
Vice President External Relations
GRSPSociety
Mobile +40 734 486 185
+40 734 486 185
Email andrei.popovici@grspsociety.org
Web www.grspsociety.org

0 comments:

Trimiteți un comentariu