Stiri

G(irls) 20

În perioada 16-26 iunie are loc, la Toronto, G(irls)20 Summit, eveniment organizat de Belinda Stronach Foundation, împreună cu alte 20 de organizații naționale și internaționale.
G(irls)20 Summit va analiza modalitățile prin care femeile sunt încurajate să acceadă la nivelul organismelor de putere pentru a produce schimbare în țările dezvoltate și în curs de dezvoltare.
Summit-ul va reuni tinere reprezentante din fiecare țară G20. Acestea au fost selectate prin proces deschis. În esență, fiecare tânără din țările G20 a avut posibilitatea să candideze și au fost întreprinse toate măsurile pentru a asigura primirea de aplicații din zonele rurale sau izolate. Primii trei candidați au fost aleși de către comitetul din țara respectivă și un punct de contact din partea Google. Google a asigurat participarea la această campanie a 30 de lideri care au alocat acestei inițiative 10 ore pe lună din timpul lor liber. Ulterior, Comitetul de Selecție al G(irls)20 Summit a ales candidații câștigători. Aceasta este prima ediție a G(irls)20 Summit, iar ediția din 2011 se va desfășura în Franța.
Ne face plăcere să vă informăm că reprezentanta Uniunii Europene la G(irls)20 Summit 2010 este Simona Nicoleta Popa, din România, în vârstă de 19 ani.
Agenda evenimentului include deschiderea Summit-ului și o conferință de presă, evenimente în Toronto și împrejurimi, ateliere de lucru privind mass-media socială, vizită la Ottawa pentru întâlniri cu senatori și deputați canadieni și un atelier de lucru privind relații guvernamentale, reuniune împreună cu delegații la Summit și plecare din Toronto.
Șeful de misiune a transmis domnișoarei Simona Nicoleta Popa, prin intermediul organizatorilor evenimentului, o scrisoare de bun-venit și felicitări, împreună cu de invitația de a vizita Ambasada, în timpul programului de la Ottawa.

Şeful spionilor SUA, pe şest la Bucureşti
Dan Grossu

Leon Panetta, şeful spionajului american, a avut, la Cotroceni, o discuţie cu Traian Băsescu şi cu directorii serviciilor de informaţii din România. Conform cotidianul.ro, vizita lui Panetta la Bucureşti a fost “ţinută în umbră”.

Iniţial, Departamentul de diplomaţie publică al Ambasadei SUA nu ştia nimic despre vizita şefului spionajului american, pentru ca apoi să revină cu precizarea că doar Preşedinţia României poate oferi informaţii. Acestea s-au redus la faptul că şefii CIA, SRI, SIE au discutat despre contraspionaj, terorism şi protecţia împotriva atacurilor cibernetice.
În rest, nici o vorbă, lucru oarecum ciudat din partea preşedintelui Băsescu, care nu scapă nici o ocazie să amintească despre parteneriatul strategic dintre România şi SUA.

«Omul lui Obama»

De remarcat este faptul că directorul CIA nu efectuează decât foarte rar vizite externe. Înainte de a ajunge în capitala României, şeful spionilor americani a fost la Islamabad, unde a transmis un ultimatum guvernului pakistanez, căruia i-a solicitat anihilarea imediată a grupărilor talibane aflate în această ţară şi care oferă ajutor teroriştilor din Afganistan. Leon Panetta este principalul colaborator pe probleme de securitate al preşedintelui Barack Obama, care l-a propus, recent, la conducerea comunităţii de informaţii a SUA care coordonează activitatea agenţiilor americane implicate în lupta antiteroristă.

România post-criză. Reprofesionalizarea României III.

Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare (IPID) a lansat cel de-al treilea raport al său intitulat: România post-criză. Reprofesionalizarea României III.
Lansarea de carte a avut loc, la 25 mai, în Aula Magna a Academiei Române.
Întâlnirea a fost prezidată de Acad. Ionel Haiduc, Preşedintele Academiei Române, Preşedintele Consiliului Director al IPID. Moderatorul evenimentului a fost analistul politic Emil Hurezeanu.

Au luat cuvântul, Călin Georgescu, director executiv IPID, care a vorbit despre mesajul pozitiv al volumului și despre trasarea unei viziuni asupra viitorului, care să fie construit, de data aceasta, pe principiile sănătoase ale dezvoltării durabile. Invitat să ia cuvântul, Ștefan Varfalvi, președintele Uniunii Generale a Industriașilor din România a declarat deschiderea patronatelor române spre dialog, într-o situaţie de criză, și dorinţa de a avea și în guvern parteneri de discuţie la fel de buni ca cei din sindicate. Președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu a subliniat necesitatea ca România să își construiască propriile repere pentru viitor, deoarece un acord cu FMI rezolvă problemele actuale dar nu tine loc de viziune.
Prezent la eveniment, Mircea Geoană, președintele Senatului, a afirmat că România se află într-o criză structurală profundă și dacă lucrurile nu vor fi schimbate structural, România riscă să capete un statut de colonie.
Dan Puric, actor și membru al IPID, a avertizat că politicienii sunt într-o stare de neputinţă iar problemele societăţii românești pe care trebuie să le rezolve sunt profunde iar România are propria ei criză la care se adaugă acum și criza mondială. În finalul evenimentului, Radu Coșarcă, jurnalist, a vorbit despre convingerea sa că specialiștii vor și cai care vor putea scoate România din ciză și despre responsabilitatea mass-media de a transmite și promova subiecte de substanţă pentru a educa societatea.
Au mai luat cuvântul, Ioan Dan Gheorgiu, președintele confederaţiei patronale Concordia și Ovidiu Hurduzeu, scriitor.
La eveniment au participat reprezentanţi ai instituţiilor statului, personalitati ale vieţii știinţifice și universitare, membri ai organizaţii patronale și sindicale, reprezentanti ai mediului de afaceri, membri ai organizaţiilor studenţești.
Evenimentul editorial s-a desfășurat în cooperare cu Academia Română și Alianţa Profesioniștilor pentru Progres (APP).
București, 25 mai 2010

Institutul de Proiecte pentru Inovaţie şi Dezvoltare
Str. Dr. Burghelea nr.16, Sector 2, Bucuresti
Tel.: +40(0)21-310.33.20 begin_of_the_skype_highlighting              +40(0)21-310.33.20      end_of_the_skype_highlighting, Fax:+40(0)21-310.33.21
Web: www.ipid.ro, E-mail: office@ipid.ro

Prezenta romaneasca in Turcia

Formatia de tineri dansatori ai ansamblului folcloric "Traditia Romana" Stuttgart a participat, in perioada 9-16 iunie 2010, la Festivalul International de Folclor "Pearl of Dance" din localitatea Armutalan - Turcia.
Animata fiind de dorinta de a cultiva traditia spiritualitatii romanesti si cunoasterea folclorului nostru traditional, ca o pretuire constanta a bogatiei si frumusetii spiritualitatii noastre stramosesti, activitatea ansamblului este meritorie, sub toate aspectele si constituie un model de daruire profesionala, in dorinta de-a reprezenta cu cinste tara natala.
Inainte de deschiderea oficiala, membrii ansamblurilor folclorice au participat la o parada a costumelor populare in orasele Marmaris si Armutalan.
Importanta este participarea tinerilor studenti, care desi departe de tara, nu si-au pierdut simpatia, interesul pentru traditiile noastre, ajutati fiind sa descopere cu placere si incantare secretele folclorului romanesc,fascinati de ritmurile si melodicitatea lui, avind convingerea ca folclorul romanesc autentic poate deveni un ambasador al culturii romanesti, ajutand la cunoasterea, prietenia si respectul reciproc al tinerilor artisti, indiferent de tara de origine.

Cu deosebit respect,
Lucica Krafft Pavelea
Directoare
Ansamblul Folcloric "Traditia Romana" Stuttgart

Librairie Paulines

Place au folklore roumain. Avec Anuca Dragan, chanteuse, auteur et folkloriste d’origine roumaine qui interprète des chansons en roumain et en français et nous fait connaître la beauté des traditions spécifiques aux villages de Roumanie. Elle est accompagnée par la clarinette de Radu Covaciu, de l’Orchestre Symphonique de Montréal. Toutes les occasions de fêtes sont évoquées comme la naissance, l'amour, le mariage, le passage vers une autre saison, les différentes étapes du travail soulignées par des cérémonies. Récipiendaire de plusieurs concours, Anuca Dragan lance à cette occasion son dernier album dans lequel elle est accompagnée par l'orchestre traditionnel de Cluj Napoca sous la direction de Ovidiu Bartes. Contribution volontaire.

Studenti romani in Canada

În perioada 5 - 16 iulie 2010, un grup de 20 de studenti la programul MBA româno-canadian, organizat de Academia de Studii Economice, se află în călătorie de studii la Ottawa, la invitatia partenerului canadian, Universitatea Ottawa.
În cei 15 ani de existentă, programul de MBA româno-canadian a pregătit peste 800 de specialisti români, din care cei mai multi sunt astăzi manageri de top al unor companii importante. Acest program de studii masterale este asigurat de 38 de profesori români si 10 profesori canadieni. Pe timpul călătoriei de studii la Ottawa, studentii vor avea incluse în programă sase prezentări despre afaceri internationale si vor redacta un eseu despre tehnologia canadiană nepoluantă sau despre industria nanotehnologiei.
La 6 iulie a.c., diplomati din cadrul Ambasadei României la Ottawa si ai Ministerului canadian al Afacerilor Externe si Comertului International au prezentat studentilor români stadiul relatiilor comerciale româno-canadiene si oportunitătile de dezvoltare a acestora, urmată de o sesiune de întrebări si răspunsuri. În continuarea evenimentului, studentii români au răspuns invitatiei primite din partea doamnei Elena Stefoi, Ambasadorul României în Canada de a vizita ambasada si a face cunostintă cu personalul misiunii diplomatice.

Scoala de la Bistrita
Robert Kohl

Fundatia Culturala Societatea de Concerte organizeaza tabara internationala de fotografie "Scoala de la Bistrita". In perioada 9 - 19 august, cei 29 de fotografi au fotografiat la Bistrita si Tihuta.
Tabara Internationala de fotografie "Scoala de la Bistrita" se afla la cea de-a X-a editie si este condusa de de Gavril Tarmure si Francisc Mraz.
In acest an, au fost invitati sa participe la eveniment 29 de fotografi veniti din cinci tari si anume: Bosnia Hertegovenia, Canada, Macedonia, Ungaria si Romania.
U aceasta ocazie a avut loc, la Galeria Lina aflata la Centrul multicultural Sinagoga Bistrita, vernisajul expozitiei “De trei ori Dunarea”, apoi fotografii au plecat spre Tihuta, unde au realizat forografii si au pasrticipat la discutii tematice.
Participantii la aceasta editie au fost: Abel Szalontai, Amer Kapetanovci, Andreea Vintze, Andrei Contiu, Carmen Ionita, Cornel Brad, Dafina Jeaca, Dorin Vladoiu, Dragos Rapeanu, Francisc Mraz Ferko, Gyuri Ilinca, Ioana Carlig, Ionut Dragnea, Iulia Dumitru, Radu Angheloiu, Serban Mestecaneanu, Silviu Pavel, Tudor Stanica.

0 comments:

Trimiteți un comentariu